Europarlamentarul USR Vlad Voiculescu a anunţat marţi că Tribunalul Bucureşti a dispus ca PSD să-i plătească daune de 25.000 de euro pentru afirmaţii defăimătoare pe tema achiziţiei de vaccinuri în timpul pandemiei de COVID.

“Admite, în parte, cererea de chemare în judecată. Obligă pârâtul la plata către reclamant a unei despăgubiri în valoare de 25.000 euro, la cursul BNR din ziua plăţii, cu titlu daune morale. Obligă pârâtul să retragă postarea din 23.11.2024 de pe contul său deschis pe reţeaua de socializare Facebook. Obligă pârâtul la publicarea, pe propria cheltuială a acestuia, a dispozitivului prezentei hotărâri, după rămânerea sa definitivă, în două publicaţii de circulaţie naţională, pe site-ul pârâtului PSD şi pe reţelele de socializare Facebook şi Telegram. Respinge, ca neîntemeiată, cererea reclamantului de obligarea a pârâtului să înceteze pe viitor orice pretinse afirmaţii defăimătoare la adresa reclamantului. Obligă pârâtul să achite reclamantului suma de 100 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând taxa de timbru şi ia act că reclamantul şi-a rezervat dreptul de a solicita cheltuielile de judecată reprezentând onorariul de avocat, pe cale separată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare”, se arată în decizia instanţei, care nu este definitivă.

“Pentru minciunile oribile la adresa mea – cele cu ‘miliardul furat din vaccinuri’ – PSD este obligat de instanţă să îmi plătească despăgubiri în valoare de 25.000 de euro cu titlul de daune morale. Mai mult, instanţa obligă pârâtul să retragă postările mizerabile de pe Facebook şi să publice, pe propria cheltuială, dispozitivul prezentei hotărâri, după rămânerea sa definitivă, în două publicaţii de circulaţie naţională, pe site-ul pârâtului PSD şi pe reţelele se socializare Facebook şi Telegram”, a transmis Vlad Voiculescu, într-un mesaj pe Facebook.

El a adăugat că Tribunalul Bucureşti a sancţionat comportamentul PSD şi afirmaţiile de genul “omul cu miliardul”, “tunul de 1 miliard de euro”, “i-a închis în case pe români ca să poată fura”, “penal”, “infractor”.

În decembrie 2023, Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă, foşti miniştri ai Sănătăţii, au fost puşi sub acuzare de DNA pentru abuz în serviciu, într-un dosar privind achiziţia de vaccinuri împotriva COVID-19, în care prejudiciul ar fi de peste 1 miliard de euro.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentCCR A DECIS! PARTIDELE RĂMÂN CU OBLIGAȚIA DE A PROPUNE CANDIDAȚI FEMEI
Articolul următorNĂSUI DESPRE TAROM: ”COMPANIA, CONTROLATĂ POLITIC, A MERS DIN RĂU ÎN MAI RĂU. DAR ASTA NU A ÎMPIEDICAT ŞEFII COMPANIEI DE STAT SĂ IA DE FIECARE DATĂ BANUL GROS”