Rezoluția prin care se cere sancționarea celor care doresc să destabilizeze Republica Moldova a trecut astăzi în Parlamentul European. Rezoluția îi vizează pe Ilan Șor sau Vladimir Plahotniuc.

Textul a fost propus de europarlamentarul Vlad Gheorghe. „Textul propunerii mele care a trecut astăzi la vot – rezoluția privind oligarhii din Republica Moldova:

8. solicită UE și statelor sale membre să extindă domeniul de aplicare al regimului mondial de sancțiuni al UE în materie de drepturi ale omului pentru a include sancționarea actelor de corupție care subminează securitatea, stabilitatea, ordinea constituțională și instituțiile democratice ale unei țări; invită UE și statele sale membre să instituie imediat sancțiuni împotriva celor care încearcă să destabilizeze Republica Moldova, să submineze securitatea, stabilitatea și ordinea constituțională a acesteia sau să corupă instituțiile sale politice și economice; invită UE, în acest context, să sancționeze personal oligarhii fugari Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc și, dacă este cazul, să sancționeze întreprinderile și organizațiile lor politice; invită statele și teritoriile gazdă respective să-i extrădeze pe Ilan Șor și pe Vladimir Plahotniuc pentru a putea fi judecați în Republica Moldova;”, a arătat Vlad Gheorghe.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentMoţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Petre Daea, a fost respinsă de deputaţi
Articolul următorUSR şi PMP, comunicat de presă comun: Disperarea PNL sub conducerea tandemului Ciucă – Bode atinge cote maxime