„Administrarea (n.r. străzilor din Sectorul 2) este împărțită. Cea a marcajelor rutiere, a limitatoarelor de viteză și semnele de circulație sunt în responsabilitatea Administrației Străzilor. Trotuarele și asfaltarea sunt în administrarea Primăriei Sectorului 2. Așa este Bucureștiul, o capitală complicată în care responsabilitățile sunt împărțite”, a declarat primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, la „Legile Puterii”.

„Am avut în Sectorul 2 35 (n.r. de solicitări din partea cetățenilor) în 2020, dintre care 8 în zona Andronache. Nu este suficient să se facă o expertiză, să fie expertizat spațiul acela, ci să se dea o decizie. Avem decizii. Avem decizie inclusiv acolo (n.r. la locul accidentului de sâmbătă) pentru instalarea unui limitator. Problema nu este decizia. Problema este implementarea. Trebuie să avem capacitatea de a instala acolo limitatoarele de viteză și semnele de circulație aferente. Și aici este un permanent ping pong între diverse instituții și în situația asta particulară care se află doar în Capitală. Unele atribuții se află la primăria de sector și altele la Primăria Generală, la Administrația Străzilor. (…) Hârtiile se pierd între instituții și în tot acest ping pong birocratic cei care au de pierdut, iată că de data asta și-au pierdut chiar viața, sunt cetățenii. (…) Poliția locală, în cazul acesta a primit o sesizare, pe care a trimis-o mai departe către Administrația Străzilor și a uitat de ea. Administrația Domeniului Public primește alte sesizări, poate pe alte locuri, pe alte zone, vede că nu sunt în atribuția proprie, le transmite mai departe către Administrația Străzilor și uită de ele și nimeni nu își asumă că trebuie să urmărească până la capăt ce se întâmplă acolo. Deci asta este drama birocrației românești. Și ăsta este lucrul pe care trebuie să îl schimbăm. Cineva trebuie să își asume faptul că lucrurile trebuie duse până la capăt”, a explicat primarul.

„În acea zonă trebuia să fie indicatoare cu 30 de kilometri pe oră maximum și a fost decisă această zonă cu 30 de kilometri pe oră încă de anul trecut, dar oamenii au impresia că odată ce lucrurile sunt votate ele se și implementează. Nu este așa. Cineva trebuie să se ducă acolo și să monteze semnele de circulație, trebuie să monteze limitatoarele de viteză și așa mai departe. Și acest cineva poate să fie Administrația Străzilor sau poate să fie Primăria Sectorului 2, Dar ca să fie Primăria Sectorului 2 trebuie să aibă atribuții în acest sens. Pentru că altfel, dacă PS2 cheltuie banii pentru spații pe care nu le are în administrare se numește deturnare de fonduri și putem fi vizitați de niște domni de la Curtea de Conturi sau de la alte instituții care pot să ne pună probleme mai mari”, a concluzionat Radu Mihaiu. 

Declarațiile vin în contextul în care sâmbătă după-amiază, o femeie de 57 de ani a pierdut controlul maşinii pe care o conducea pe o stradă din zona bucureșteană Andronache din Capitală, iar în accident au murit două fete, una de 6 ani și alta de 21 de ani. Femeia a fost reținută luni seară pentru 24 de ore. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentEuroparlamentarul Dan Motreanu: Avem o nouă strategie privind adaptarea la schimbările climatice
Articolul următorFostul președinte al Franței Nicolas Sarkozy, condamnat la închisoare pentru corupție și trafic de influență