Deputatul USR Claudiu Năsui a fost audiat la DNA, ca martor, în dosarul Pițurcă, privind achiziția unor măști sanitare neconforme în perioada pandemiei. La vremea respectivă, Năsui era ministru al Economiei. De altfel, potrivit unor surse judiciare, cel puțin 2 miniștri din acea perioadă ar urma să fie audiați în dosarul care privește afacerile companiei de stat Romarm cu firma familiei Pițurcă.

Întrebat de jurnaliști de ce se află la DNA, Năsui a precizat că în momentul în care era ministru a sesizat neregulile de la Romarm și a făcut demersuri pentru înlăturarea din funcție a lui Gabriel Ţuţu. “Eu am început procedurile de demitere şi ele au fost oprite de cei care au venit după. Uitaţi-vă cine a fost în Consiliul de Administraţie înainte şi după. Puteţi să vedeţi cine a numit oamenii în CA şi cine a susţinut directorul general în fiecare companie de stat”.
 
 

Săptămâna trecută, un judecător de la Tribunalul Bucureşti a respins cererea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a directorului Romarm, Gabriel Ţuţu, şi a lui Alexandru Piţurcă, fiul lui Victor Piţurcă, în dosarul legat de achiziţii de măşti de protecţie neconforme pentru Ministerul Apărării.

Magistratul a dispus ca cei doi să fie plasaţi sub control judiciar.

În acelaşi dosar, fostul selecţioner Victor Piţurcă este cercetat în libertate, sub control judiciar, pentru cumpărare de influenţă. 

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedent10 români blocați în Turcia, în zona unde a lovit cutremurul, cer repatrierea – În ce stare se află – Anunțul MAE
Articolul următorLiderul USR, Cătălin Drulă: ”Este o ruşine să îl avem pe Lucian Bode ministru de Interne şi este ruşinos şi pentru PNL şi pentru PSD”