Postul de prefect al județului Buzău va reveni Alianței USR -PLUS, după cum s-a convenit, luni, la negocierile liderilor partidelor care formează coaliția de guvernare pentru împărțirea funcțiilor de prefecți.

Conducerea Instituției Prefectului Județului Buzău a revenit USR-PLUS, liberalii fiind nevoiți să se resemneze cu faptul că vor avea doar subprefecți.

Conform surselor noastre, propunerea pentru funcția de prefect la Buzău va fi făcută de PLUS, iar varianta vehiculată este liderul PLUS Buzău, Răzvan Moraru.

Numirea sa pentru funcția de prefect este posibilă după ce Guvernul a modificat, prin OUG, statutul prefecților și subprefecților, transformându-i din înalți funcționari publici în demnitari, ceea ce permite asumarea politică a acestor funcții.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentMarius Stanciu și Virgiliu Ivan, tentacule ale caracatiței lui Bădălău și Toma Petcu, pun ÎN PERICOL siguranța rețelei naționale de transport a energiei electrice
Articolul următorMinistrul Drulă trimite Corpul de Control la Metrorex: ”Este complet inacceptabil și lipsit de solidaritate”