Membrii USR și PLUS, reuniți sâmbătă într-un congres comun organziat online ,au aprobat  fuziunea prin absorbție a celor două partide, noua formațiune urmând să se numească în acte USR până la viitorul congres ce va fi organizat după înregistrarea la Tribunal, când numele va fi schimbat în USRPLUS.

Dan Barna și Dacian Cioloș vor deveni copreședinți ai noului USR.În favoarea fuziunii s-au înregistrat 2.222 de voturi din cele 2.625 valabil exprimate, iar împotrivă au votat 328 de membri USR și PLUS.

”În urma votului de azi, USR și PLUS au decis să fuzioneze. Este un rezultat istoric și este un pas istoric pentru ceea ce înseamnă USRPLUS și ceea ce va însemna USRPLUS pentru istoria politică a României în lunile și anii următori. Este un procent de 84,65%. 328 de voturi au fost ”împotrivă”, respectiv 12,5%, iar 75 de colegi s-au abținut, un procent de 2,86%. Deci, practic, cu 85%, membrii USR și PLUS au decis să meargă mai departe ca USRPLUS, ca un partid care va marca viitorul României în perioada următoare,”a anunțat copreședintele USR Dan Barna la finalul congresului comun.

Sursa: Realitatea de Constanta