Dacă un singur om și-a pierdut locul de muncă din cauza măsurii de supraimpozitare a contractelor part-time gândite de PSD și PNL, „Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu trebuie să plece acasă”, afirmă vicepreședintele USR Ionuț Moșteanu, ca reacție la comunicatul PSD, anunță mediafax.

„Dacă un singur om și-a pierdut locul de muncă din cauza măsurii de supraimpozitare a contractelor part-time gândite de PSD și PNL, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu trebuie să plece acasă. Ați vrut să aduceți mai mulți bani la buget pentru pensii speciale și pilele voastre, așa că ați decis supraimpozitarea joburilor part-time. Ați lovit, înainte de toate, în cei mai vulnerabili dintre români. În plus, nici nu aduceți bani la buget. Ați creat doar haos”, tranmsmite Ionuț Moșteanu.

El afirmă că în România sunt cu 126.000 de contracte part-time mai puține la 30 iunie.

„95.000 de contracte în plus cu normă întreagă la aceeași dată. Atenție. Asta nu înseamnă că toate contractele part-time au devenit cu normă întreagă, înseamnă că asta e numărul total de angajări. Câte din aceste contracte erau part-time nu știm. Deci cel puțin 31.000 de locuri de muncă pierdute. Doar în ultimele 3 zile numărul contractelor de muncă a scăzut cu 14.500. 14.500 de locuri de muncă mai puțin în 3 zile. Și e doar începutul. Asta e un efect direct al măsurilor unui guvern de incompetenți”, conchide liderul USR.

Reacția lui Ionuț Moșteanu vine ca urmare a comunicatului PSD.

Social-democrații afirmă că USR a devenit singurul partid din România care susține în mod oficial munca la negru și care se auto-proclamă un apărător înfocat al angajatorilor care își sporesc nelegitim profiturile pe seama propriilor salariați.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentAdevărul despre recensământul din 2022, spus de șeful INS, Tudorel Andrei – Detalii exclusive la Legile Puterii
Articolul următorANAF a găsit milioane de lei diferenţă între sumele declarate de persoane fizice şi plata taxelor