Purtătorul de cuvânt al USR a declarat luni, după demisia lui Dacian Cioloș din funcția de președinte al partidului, că este nevoia ca formațiunea să rămână unită. Ionuț Moșteanu cere, de asemenea, ca membrii partidului să rămână uniți.

„E un moment complicat, dificil pentru partid și îmi pare rău că s-a ajuns aici atât de repede după alegerile de anul trecut. Am încredere în înțelepciunea colegilor, e important să rămânem uniți. Dacian Cioloș rămâne în partid, a făcut multe pentru politică și va aface multe în continuare. Cer înțelepciune de la colegi, să rămânem uniți și trebuie să ne păstrăm suflul și energia cu care ne-au cunoscut românii. Cioloș ne-a zis că va depune eforturi să țină partidul unit, asta e obiectivul nr.1”, a declarat Moșteanu la un post TV.

Cătălin Drulă va asigura conducerea interimară a USR, după ce Dacian Cioloş şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte, a mai anunţat Moşteanu.

“Tocmai s-a încheiat o şedinţă scurtă de Birou Naţional. Dacian Cioloş va face declaraţii la ora 18,00, va detalia această decizie a dânsului. Cătălin Drulă preia interimar – vicepreşedintele cu cel mai mare număr de voturi de la congres. E un moment complicat, dificil pentru partid şi îmi pare rău că s-a ajuns aici atât de repede după Congresul de anul trecut şi alegerea preşedintelui. Am încredere în înţelepciunea colegilor mei. E important în momentele acestea să rămânem uniţi. Partidul are încă multe de spus”, a precizat el.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentClaudiu Năsui: „Demisia lui Dacian Cioloș, o greșeală. Nu trebuia să și-o dea! O să trecem cu bine și peste acest hop”
Articolul următorCioloș după demisie: ”E nevoie de un partid credibil, deschis față de societate, care își dorește modernizarea României. Eu asta am propus”