Irineu Darău, candidat la șefia USRPLUS a solicitat, fără răspuns, susține el, registrul electoral Biroului Național, Secretariatului General și Comisiei Electorale.

Senatorul de Brașov atrage atenția asupra reluării alegerilor interne USRPLUS fără corectarea deplină a listelor de vot, care încă mai conțin incompatibilități severe cu votul pentru sute sau mii de persoane.

„În doar câteva minute, am aflat deja despre cazuri concrete, cu oameni din cinci filiale diferite, în care avem: persoană care nu a putut vota în iunie și poate vota acum; oameni demisionați care pot vota; numeroși suspendați din două județe care apar în registrul electoral și pot vota, deși nu au dreptul; om care are două (!) drepturi de vot, fiind înregistrat cu două adrese de mail diferite. Ieri am solicitat oficial securizarea unui registrul electoral corect și furnizarea lui către candidați, așa cum se întâmplă în alegerile publice. Nu am primit niciun răspuns. Voi merge până la capăt”, declară Irineu Darău, candidat la președinția partidului.

„Am solicitat ca votul să fie reluat doar când Biroul Național, Secretariatul General și Comisia Electorală pot garanta corectitudinea registrului electoral. Îmi rezerv dreptul să apelez la toate mijloacele statutare și legale pentru a face dreptate. Nu ne putem permite un asemenea prejudiciu și sper ca nimeni din conducere să nu fie atât de inconștient încât să își asume acest risc. Deja documentez și clasific exemple și situații concrete care demonstrează procesul viciat de vot”, adaugă Irineu Darău.

Condițiile necesare pentru ca un membru USRPLUS să fie eligibil pentru participarea la procesul electoral includ plata cotizației de membru la nivelul lunii aprilie 2021 și starea de membru activ, nu suspendat sau demisionat.

“Din păcate, azi vede toată țara ce probleme avem pentru organizarea unui simplu vot intern, iar acesta este un prejudiciu uriaș pe care echipa Barna-Ghinea îl aduce imaginii partidului. De la fuziune, au avut la dispoziție patru luni întregi să asigure un registru electoral corect și complet pentru doar 50.000 de oameni. Responsabilitatea lor este totală, fiindcă ei controlează și Biroul Național și Secretariatul General și o parte bună din Comisia Electorală. Ni se promite mereu “USRPLUS la guvernare”. Dar echipa Barna-Ghinea nu ne va duce acolo vreodată cu rost și nu putem schimba România cu asemenea tactici. Au coborât destul brandul USRPLUS și prin ceea ce fac cu procesul de vot riscă să ne doboare de tot. Și totuși mai vor încă 2-4 ani de putere, să își desăvârșească opera. Este timpul schimbării”, adaugă senatorul.

Secretariatului General USR PLUS a anunţat, joi, repornirea sistemului de vot pentru alegerea preşedintelui partidului, după ce procesul a fost întrerupt în cursul zilei de miercuri.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentCulisele Statului Paralel: Dezvăluiri halucinate despre FANTASTICII de la Gorj, oamenii de bază ai lui SUPERMAN Cîțu
Articolul următorIonuț Moșteanu: „CCR ne spune astăzi că putem suspenda și Constituția până după congresul PNL”