Reprezentanții USR-PLUS sunt în plin proces de votare în propriul partid. În aceste zile se decide cine trece în turul doi, bătălia fiind între Dan Barna, Dacian Cioloș și Irineu Darău. Cel din urmă reclamă mai multe nereguli, care afectează procesul corect de votare: Darău susține că un număr foarte mare din colegii săi pot vota, cu toate că nu au acest drept.

„Mâine la prânz ar trebui să se încheie turul I pentru președinția USRPLUS. Astă seară am solicitat din nou corectarea registrului electoral și eliminarea buletinelor ilegitime înainte de decriptarea și calcularea rezultatului final al primului tur de scrutin. Este singura soluție care va asigura atât un rezultat neviciat pentru turul I, cât și un eventual tur II pornit de la o bază corectă. Între timp, s-a confirmat faptul că există o soluție simplă: entitatea juridică USRPLUS poate cere către platforma de vot întârzierea decriptării și calculării rezultatului, astfel încât să fie întâi scoase din urnă buletinele aparținând oamenilor fără drept de vot.

Această ultimă solicitare fermă către Biroul Național, Secretariatul General și Comisia Electorală – cu includerea contracandidaților-copreședinți în corespondență – este ultimul resort pe care îl am în timpul procesului de vot, cât încă mai există soluție corectă și elegantă.

Consider că nu se poate finaliza turul I fără corecturile necesare, având în vedere sesizările multiple venite din partea mea, din partea echipei #împreună și din partea echipei lui Dacian Cioloș. Toate neregulile sesizate indică un număr foarte mare de membri care pot vota deși nu au dreptul.

Subliniez din nou că nu ne permitem un asemenea prejudiciu de imagine și implicit ștampila care va murdări pe termen lung brand-ul USRPLUS. Există soluție tehnică simplă pentru a-l evita. Dan Barna și Dacian Cioloş: știți și problemele, știți și soluția – și e simplă! Mai aveți timp să acționați înainte să fie prea târziu, asigurând integritatea votului și a rezultatului. Vă rog din suflet să fiți responsabili, pentru binele USRPLUS și pentru valoarea de bază a oricărei democrație: votul”, a precizat Irineu Darău, pe pagina sa de Facebook.

Peste 30.000 de membri USR PLUS au votat online, până miercuri la prânz, viitorul lider al formațiunii. Votul se închide joi seară și rezultatul va fi validat de un Congres care are loc în weekendul 2-3 octombrie, la Romexpo, în București.

Sursa: Realitatea Din USR