Deputatul USR Tudor Benga lansaază un avertisment pentru propriul partid: ‘Timpul pentru vorbe s-a cam dus. Livrăm sau nu livrăm ce am promis și cum am promis, e cam singurul lucru care va conta’.

„E multă deziluzie, furie și deznădejde în clipa asta în societate și nu e de mirare. Incendiile de la Matei Balș și Piatra Neamț sunt tragedii ce accentuează sentimentul că nimic nu s-a schimbat de la Colectiv încoace. Iar greșelile flagrante de început de mandat accentuează teama că nimic nici nu se va schimba vreodată. Sau în orice caz că nu în timp util pentru o a doua generație postdecembristă ce a sperat și s-a luptat să nu fie de sacrificiu dar a cărei răbdare se apropie de sfârșit. Generația asta e și generația mea. Sunt printre mulții ei membri care au decis sub o formă sau alta să se implice și să lupte. Sunt și printre cei care avertizează de ceva vreme leadershipul politic al acestei generații să nu ia drept veșnice nici susținerea celor care așteaptă schimbare reală de atâta amar de vreme și nici simpatia segmentului cel mai activ și reformist al societății. Vom fi judecați după cu totul alte standarde decât politicienii ultimilor treizeci de ani și e și normal să fie așa. Noi suntem ăia care defilăm de cinci ani de zile propovăduind standardele alea, noi suntem ăia datori să le implementăm, noi suntem ăia care vom fi judecați după ele indiferent ce va fi fost sau nu înainte”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

El atenționează că perioada 2021-2024 este un test decisiv.

„Ceasul ticăie! Nu doar că va trebui să construim spitale și autostrăzi, cele două veșnice fete morgana ale ultimilor treizeci de ani, dar va trebui să o facem respectând cu totul alte standarde. Și de comunicare, și de integritate, și de respect pentru anumite valori și principii. Personal sunt mai optimist despre prima parte decât sugerează atmosfera curentă din societate. Chiar cred că vom pune în mișcare niște procese operaționale care au lipsit și care sunt critice, și pentru autostrăzi, și pentru spitale, și pentru toate lucrurile care încă ne lipsesc și ne despart de standardul de viață al Occidentului. Despre partea a doua, cea cu valorile și principiile, am însă mari emoții și știu exact ce vorbesc. Și am țipat destul pe subiect și timpul țipetelor s-a cam dus. Însă am țipat și fiindcă știu exact cât de strâns legate sunt cele două pe termen lung: performanța executivă la putere de valorile și principiile pe care le respecți sau nu în lupta dură de a obține puterea.

De aici încolo timpul pentru vorbe s-a cam dus. Livrăm sau nu livrăm ce am promis și cum am promis, e cam singurul lucru care va conta. Personal o să scriu mai rar și mai puțin. Am zis tot timpul că 2020-2024 vor fi ani decisivi pentru a pune România pe alte șine. Pandemie sau ne-pandemie, nu contează. Dacă ratăm momentul ăsta, n-o să ne mai spele nici apa Iordanului, vorba unui om care și-a făcut partea lui de efort ca azi generația asta să aibă membrii săi cu hățurile în mână. Fiindcă generația asta, care a luptat și a câștigat bătălii mai zdravene poate și decât conștientizează, și-a cam epuizat resursele de răbdare. Și este și normal să fie așa”, a mai scris USR-istul.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentSenatul şi Camera Deputaţilor încep astăzi prima sesiune ordinară a anului
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 147. Românii, inventivi când vine vorba despre furat