Vicepremierul Dan Barna anunţă, luni seară, că s-a făcut ”dreptate”, Adriana Radu, votată de organizaţii şi asociaţii să fie reprezentantul societăţii civile în Consiliul Economic şi Social, putându-şi prelua postul. Dc izia premierului a fost publicată deja în Monitorul Oficial, informează News.ro.

”Dreptate la CES. Am avut astăzi o întâlnire cu premierul Florin Cîţu pe diverse subiecte curente printre care i-am propus şi să revenim asupra deciziei de a respinge numirea Adrianei Radu în Consiliul Economic şi Social. Am argumentat că doamna Adriana Radu este de fapt reprezentanta reală a societăţii civile în CES, conform opţiunii exprimate de majoritatea asociaţiilor care i-au acordat încrederea. Am decis să reparăm o decizie care a provocat justificate proteste”, a scris, luni seară, pe Facebook, dan Barna. 
 
Vicepremierul a precizat că decizia a fost deja publicată în Monitorul Oficial.
 
”Reprezentanta Asociaţiei “Sexul şi Barza” îşi poate ocupa locul care i se cuvine. Prin dialog şi argumente raţionale se pot face mult mai multe lucruri bune”, a mai scris Barna. 
 
În luna decembrie, Adriana Radu a fost aleasă de către asociaţii şi organizaţii din ţară să fie reprezentantul societăţii civile în Consiliul Economic şi Social, dar a fost înlocuită cu Horia Nicolescu Mihai de către premierul interimar Nicolar Ciucă. 
 
Potrivit deciziei publicate, luni seară, în Monitorul Oficial, Horia Nicolescu Mihai a fost revocat din funcţia de membru al CES, fiind numită Adriana Radu. 

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentAnunțul de ULTIM MOMENT al ministrului Educației! Școlile au termen până pe 15 ianuarie să trimite listele cu cei care vor să se vaccineze anticoronavirus
Articolul următorPremierul Florin Cîțu: Săptămâna viitoare ar trebui să începem etapa a doua de vaccinare. Putem ajunge la 100.000 de vaccinuri pe zi