Liderul judeţean al USR, Adrian Echert, a declarat joi, că exclude o alianţă postelectorală cu PNL şi Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR), deci USR nu va avea nici vicepreşedinte al Consiliului Judeţean (CJ), nici viceprimar în conducerea Primăriei Municipiului Sibiu, noptează Agerpres.

“Nu vom avea propunere de vicepreşedinte (…) de la noi”, a spus Adrian Echert despre configuraţia politică a CJ Sibiu.

În Consiliul Local al municipiului Sibiu va conduce alianţa PNL-FDGR, iar în opoziţie se vor afla PSD şi USR, spune Adrian Echert.

“Au fost discuţii la Consiliul Local, (…) dar în ceea ce priveşte negocierile politice, pare că vechea alianţă PNL – FDGR va funcţiona în continuare, chiar dacă noi am fost activi în direcţia asta. Vom face o opoziţie constructivă şi în Consiliul Local Sibiu, opoziţie constructivă pentru cetăţenii din Sibiu, nu alături de cineva (…) nu implică faptul că noi vom fi alături de PSD, nici pe departe. Deci, noi vom face opoziţie în ceea ce înseamnă proiecte. Vom vota proiectele bune pentru cetăţenii din municipiul Sibiu şi la judeţ, la fel”, a explicat liderul USR Sibiu, Adrian Echert.

Întrebat de jurnalişti dacă este posibilă o alianţă locală PNL-FDGR-USR la Sibiu, Adrian Echert, a exclus această posibilitate.

Alianţa USR PLUS are patru consilieri judeţeni şi patru consilieri locali în Consiliul Local Sibiu, în urma alegerilor locale.

Consiliul Judeţean Sibiu este condus de un preşedinte liberal, iar primarul ales al municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a fost invalidat de Judecătoria Sibiu şi a anunţat că va face apel care se va judeca la Tribunalul Sibiu.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentClaudiu Năsui anunţă că a depus un proiect de lege prin care votul în plenul reunit al Parlamentului să nu mai fie secret
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 94. Marea experiență a lui Burleanu în fotbal e… mini