Vicepreședintele Camerei Deputaților,  Lucian Stanciu-Viziteu, solicită medicilor să spună adevărul acolo unde managerii de spitale se tem să o facă. Liderul USR mai susține că acești manageri de spitale au fost numiți și susținuți politic, iar acum dintr-o docilitate înțeleasă greșit se tem ca nu cumva să deranjeze, se arată într-un comunicat de presă, realitateadebacau.net

„În ultimele săptămâni asistăm la un fapt extrem de grav: managerii de spitale spun în comunicările publice și în comunicările cu reprezentanții Guvernului că au materiale destule pentru a lupta împotriva pandemiei, însă în același timp, medicii din aceleași spitale se plâng că au lipsuri grave. Acest lucru se datorează faptului că acești manageri de spitale au fost numiți și susținuți politic, iar acum dintr-o docilitate înțeleasă greșit se tem ca nu cumva să deranjeze”, atrage atenția liderul USR, Lucian Stanciu Viziteu.

„În ultimii 30 de ani, politizarea a afectat negativ majoritatea instituțiilor statului, însă puține zone au fost lovite atât de grav de acest flagel precum sistemul de Sănătate.

Un efect al politizării a fost numirea în fruntea spitalelor a unor personaje a căror singură calitate era că aveau culoarea potrivă la carnetul de partid. Astfel, acești oameni au fost interesați să țină ascuns adevărul și făcând asta au servit nu interesul românilor ci interesul celor care i-au numit acolo.

În unele cazuri, mult mai grav, acești manageri au fost interesați să facă bani pentru ei și pentru partidul care i-a propulsat, astfel că am avut zeci de cazuri de corupție, unele finalizate deja în instanță”, arată Viziteu.

 „De aceea, le cer medicilor să iasă public și să spună adevărul, să spună exact ce materiale și ce echipamente le lipsesc, pentru că doar astfel românii care au nevoie în această perioadă de sistemul medical românesc vor primi cele mai bune îngrijiri posibile”, mai spune liderul USR Bacău.

Articolul precedentDovada că în spatele unui bărbat “puternic” se află o femeie (și) mai puternică. Bădălău, legături primejdioase cu “Regina Achizițiilor”
Articolul următorDan Lungu solicită autorităților să înceteze sabotarea presei în plină criză medicală