„Am solicitat în ședința comisiei de control a activității Serviciului Român de Informații să întrebăm oficial instituția despre modul în care a decurs aprovizionarea cu echipamente medicale, despre capacitatea de stocare a statului român și alte chestiuni ce țin exclusiv de modul în care luptăm cu efectele noului virus chinezesc, însă președintele Cucşa, susținut de majoritatea PSD-UDMR, s-a folosit de ședința comisiei pentru a transmite mesaje politice împotriva președintelui și de a acoperi blatul pesedisto-udemerist”, spune deputatul USR Lucian Stanciu-Viziteu care a participat la ședință.

Viziteu explică că a dorit să pună aceste întrebări SRI deoarece instituția se numără printre cele cu cu responsabilități în cadrul Sistemului Național de Management al situațiilor de urgență, implicat acum în luptă împotriva pandemiei.

„Pe lângă aceasta, am dorit ca Parlamentul să întrebe oficial SRI dacă Mișcarea de Tineret 64 de Comitate (HVMI), Noua Gardă, Oastea Haiducilor și alte organizații similare mai sunt active pe teritoriul României, dacă sunt finanțate direct sau indirect de către vreun stat, dacă și ce tip de activități secesioniste și revizioniste urmăresc.

Astfel puteam afla cât de serioasă este amenințarea manifestărilor extremiste de factură etnică, dincolo de declarațiile sau steagurile imperialiste publicate de oficialii maghiari. 

Majoritatea PSD-UDMR a făcut, și de această dată, front comun și a votat împotriva transmiterii acestor întrebări”, spune Viziteu.

Liderul USR acuză faptul că întreaga ședință a fost o mascaradă politicianistă și că singurul scop a fost acela de a-l denigra pe președintele Iohannis.

„Modul de funcționare a comisiei de control a activității SRI rămâne unul politicianist. Cei care conduc ședințele nu sunt interesați de adevăr ci de ascunderea lui și au ca scop în continuare folosirea ei ca pe o platformă politică”, mai spune Viziteu.

Articolul precedentPropunerea care prevede acordarea unui stimulent de risc pentru medici, a fost susținută în plen de toate partidele parlamentare
Articolul următorUSR anunță un proiect nou de impozitare a pensiilor speciale, care depășesc un anumit nivel