Clanurile interlope care se laudă că sunt prieteni cu baronul de Ilfov – Hubert Thuma sunt apropiate și de cei de la Sectorul 6. Dezvăluiri incendiare despre legăturile dintre clanurile interlope și legăturile cu președintele Consiliului Județean Ilfov și Sectorul 6, în ediția de joi seară, la Culisele statului paralel, cu Anca Alexandrescu.

În 2004 fotoliul de edil din Primăria Sectorului 6 a fost câștigat de Cristian Poteraș, un politician aflat în relații strânse cu clanul Vasiloi. Pe atunci, firma controlată de clan a obținut exclusivitate pe ridicarea mașinilor parcate ilegal. Afacerea a prosperat și a umplut buzunarele clanului. Poteraș a condus 8 ani primăria, iar în 2012 când urma un nou rând de alegeri, bătălia se dădea între el și Ștefan Florescu, fostul director al Administrației Piețelor din Sectorul 4 și candidat independent la fotoliul de edil. Ne referim la bătălia fizică, întrucât fotoliul a fost câștigat de liberalul Rareș Mănescu.

Și, da! Se luptau și fizic, prin bătăi în plină stradă între interlopi, focuri de armă și oameni băgați în spital. În luptă erau implicați temuții interlopi din Clanul Sportivilor, care dictau prețurile în piețele agroalimentare din Sectorul 4. Ei voiau ca odată cu înscăunarea protectorului lor, Ștefan Florescu, să-i elimine pe oamenii lui Poteraș, pentru a instaura teroarea și în Sectorul 6. Un om de afaceri aflat în anturajul edilului Cristian Poteraș a ajuns la spital în secția de reanimare după ce a primit o „corecție” de la clanul Sportivilor. La scurt timp, în cartierul Berceni s-au auzit focuri de armă, iar un jurnalist care documenta o anchetă ce îl viza pe Ștefan Florescu a fost bătut cu bâtele de baseball, chiar în scara blocului în care locuia. Culmea, afaceristul mutilat în bătaie era chiar sursa ziaristului care îl demascase pe Florescu, iar agresorii lui erau chiar interlopii care l-au bătut pe protejatul lui Poteraș.

Mandatul lui Mănescu a durat până în 2016 când locuitorii sectorului 6 l-au ales pe Gabriel Mutu să-i reprezinte, un politician considerat om al clanului Vasiloi. Dacă în timpul mandatului lui Poteraș, firmele interlopilor prosperau, în mandatul lui Mănescu contractele cu primăria au fost suspendate. Însă venirea lui Mutu a revigorat afacerile clanului care l-a ajutat în alegeri. Miza punerii în funcție a lui Mutu era de fapt privatizarea domeniului public.

În 2016, contracanditatul lui Gabriel Mutu, Răzvan Mironescu, îl acuza că a blocat procedura prin care s-ar fi ales transparent o firmă de salubrizare care să se ocupe de vestul capitalei. Gabriel Mutu era acuzat că are o miză personală, aceea de a acorda contractul de peste 100 de milioane de euro, apropiaților săi din clanul Vasiloi. Dincolo de afaceri, legătura dintre Gabriel Mutu și Clanul Vasiloi este reprezentată de faptul că primarul a fost chiriaș al clanului. Apartamentul închiriat de Mutu servea drept loc pentru întâlniri cu electoratul în pre-campanie. Mai exact, clanul Vasiloi i-a pus la dispoziție candidatului Mutu un sediu secundar de campanie in 2016.

De-a lungul timpului Gabriel Mutu a fost un veritabil traseist politic. A trecut de la PNL la PDL, iar mai apoi la PSD, dar a rămas mereu loial clanului Vasiloi. Din 2016 până în 2020, Gabriel Mutu a condus primăria, însă în lumea interlopă se știa că Gheorghiță Vasiloi este de fapt „șeful lui Mutu”.

Radiografia MAFIEI din jurul baronului de Ilfov, Hubert Thuma – Dezvăluiri incendiare la Culisele statului paralel

Clanurile anului 2020 controlau nu doar zone de influență, ci și instituții ale administrației publice locale care erau neoficial deținute de clanul Vasiloi.

Tot în 2020 se vorbea despre faptul că războiul interlop dintre clanurile Duduianu și Vasiloi putea avea o influență majoră în rezultatele electorale din București. Aparent un eveniment banal putea să ducă la schimbări majore în harta politică a capitalei. Mai exact, Gheorghiță Vasiloi a sărbătorit majoratul nepotului său la Bârlogul Lupilor, restaurantul apropiatului său Ilie Potecaru. În timpul petrecerii mai mulți membri ai clanului Duduianu au descins pentru a obține o datorie de la Florin Salam, cel care cânta la petrecere. Aramis Duduianu, șeful grupării a avut o discuție aprinsă cu manelistul. Prezența Duduienilor era și o declarație de război față de clanul Vasiloi. Cei care participau la petrecere, majoritatea membri ai clanului Vasiloi, i-au dominat numeric pe Duduieni, iar Aramis a fost bătut cu bestialitate. Clanul Duduianu anunța atunci că urmează revanșa.

Polițiștii au ales să descindă însă la mai multe adrese ale membrilor clanului Duduianu. Aceștia au fost acuzați de șantaj și tâlhărie, oamenii legii considerând că lupta de la Bârlogul Lupilor a fost în realitate o tentativă de jefuire a lăutarilor. În interpretarea oamenilor legii, Vasiloi era o victimă.

Cunoscut anterior sub numele Bârlogul Lupilor, restaurantul clanului Vasiloi s-a rebotezat, insinuând renașterea grupării. Ilie Potecaru este cel care deține acest brand împreună cu un alt membru al clanului Vasiloi. Localul este frecventat de interlopi, politicieni pătați sau polițiști corupți, deși niciunul dintre cei doi n-a apărut vreodată ca asociat sau administrator al firmei care gestionează restaurantul. 

Articolul precedentProblemele cu legea, înrădăcinate în familia baronului de Ilfov Hubert Thuma – „Ministerul dezvoltării conjugale”, la Culisele statului paralel
Articolul următorApel DISPERAT al fermierilor: roșiile românești riscă să rămână pe câmp. Oamenii nu au unde să-și vândă marfa