Liderul USR-PLUS, Dacian Cioloș, salută rezultatele parțiale din Republica Moldova, care o dau câștigătoare pe Maia Sandu. Politicianul român susține că determinarea moldovenilor pentru un asemenea vot arată clar că destinul țării lor este unul european.

„Rezultate parțiale arată că Maia Sandu este viitoarea președintă a Republicii Moldova. Dacă acest lucru se va confirma după numărătoarea tuturor voturilor, este un rezultat excepțional!

Sper că determinarea cetățenilor de a o vota pentru funcția de președinte este un semn clar că destinul țării lor este unul european, în care democrația și statul de drept primează, în timp ce lupta anticorupție va fi o prioritate națională. Maia Sandu președinte este o încununare a luptei exemplare pe care ea a dus-o ani în șir și pentru care merită toate felicitările. Este în același timp o misiune istorică, în care va avea de înfruntat dificultăți uriașe, iar rolul nostru este de a îi oferi tot sprijinul la nivel european.

Republica Moldova este o țară sufocată de corupție, prinsă la mijloc între niște interese geopolitice care rescriu istoria întregului continent. A avut ani de-a rândul în fruntea ei oameni care au preferat compromisul și dublul limbaj. A stagnat și s-a ferit să își asume un destin european care era similar cu bunăstarea cetățenilor ei, cu întărirea statului și eliminarea corupției, cu construcția de instituții solide și cu susținerea democrației în viața politică. Din acest motiv misiunea Maiei Sandu nu este deloc ușoară. Acum e un moment de bucurie și de celebrare a unui rezultat fantastic, dar Republica Moldova nu are timp de pierdut. Și știu din nenumăratele discuții avute cu ea că știe exact ce este de făcut, că este decisă și că nimic nu îi va sta în cale în misiunea ei. Mult succes, Maia!”, a spus liderul USR-PLUS, Dacian Cioloș.

 

 

 

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentPreşedintele Klaus Iohannis o felicită pe Maia Sandu pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale
Articolul următorStrategie în alb și negru – Ediția din 14 noiembrie 2020