Mihai Florea este medic primar pe secția ATI la Spitalul Clinic Municipal din Oradea. Tratează doar pacienții infectați cu coronavirus aflați în stare gravă, care nu mai pot respira singuri și a căror viață depinde de ventilarea mecanică, “pacienți care nu mai suflă”, explică Mihai.

Spune că volumul de muncă este mai mare acum. Dar nu din cauza numărului mare de pacienți, ci a timpului alocat fiecăruia dintre ei, care e mai mare decât la un pacient normal.

A ales să facă această meserie pentru că “aici faci diferența din punct de vedere medical, în medicina de urgență. Totul se petrece repede, e dinamic și plin de tehnologie nouă. Aici se salvează vieți”. Secția ATI în care lucrează Mihai a fost inaugurată cu o zi înainte de a avea primul pacient cu coronavirus iar aparatura este la standarde europene.

Pentru a ne proteja, Mihai îndeamnă evitarea aglomerațiilor și o atenție mai mare la igienă. “Noi vom trăi cu virusul ăsta. Dacă nu intrăm în contact cu el acum, o vom face la anul. Dar atunci nu va fi același lucru pentru că 10-12 luni sunt importante. Ne dă timp nouă, medicilor, să ne perfecționăm, peste un an o să știu mai multe, iar la nivel mondial va fi și mai bine. Ăsta e rolul distanțării sociale”.

Articolul precedentPreşedintele Consiliului de Securitate al ONU denunţă paralizia organismului în faţa pandemiei de COVID-19
Articolul următorDeputații PNL solicită respingerea Noului Cod Administrativ