Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a explicat că proiectul de ordonanţă de urgenţă privind schimbarea statutului prefecţilor şi subprefecţilor nu a fost prezentat în şedinţa de Guvern de miercuri, deoarece nu avea toate avizele necesare.

După ce vor fi obţinute aceste avize, acesta va fi prezentat în Guvern, a anunţat ministrul, care a reiterat ideea că prefecţii vin din diferite partide, potrivit news.ro.

”Acel proiect legislativ, proiectul OUG, a fost prezentat în primă lectură în 30 decembrie 2020. După ce avem toate avizele ministerelor, cred că în această săptămână să avansăm destul de mult, să avem şi CES-ul. Cred că suntem în şmecherie acum, sau într-o chichiţă, dacă vreţi. Noi ne prefacem că avem prefecţi înalţi funcţionari publici, dar ei vin din diferite partide politice. Marea majoritate vine dintr-un partid politic, şi atunci noi ne prefacem că nu ştim. (…) Cred că această chestiune trebuie rezolvată. Constituţia spune că prefectul este reprezentantul Guvernului în teritoriu. Guvernul este politic. Prin Constituţia actuală prefectul nu poate fi decât politic. Proiectul OUG nu a fost prezentat astăzi pentru că nu existau avize. Vrem să îl prezentăm cu toate avizele”, a declarat Cseke Attila, la Antena 3, miercuri seară.

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a anunţat, în 30 decembrie 2020, la finalul şedinţei de Guvern, că va propune transformarea prefecţilor în demnitari publici şi ei să nu mai fie consideraţi funcţionari publici, aşa cum este în prezent.

El a precizat că propune transformarea prefecţilor în demnitari publici.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentVIDEO Stare de asediu la Washington, susținători ai lui Trump au pătruns în Congres, pentru a bloca validarea victoriei lui Biden
Articolul următorAnca Dragu despre violențele din SUA: ”Haos şi violenţe, manipulare, radicalizare; dialogul a fost înlocuit de ţipete”