Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, explică de ce reevaluează Magistrala 6 până la aeroportul Otopeni – metroul ar face până la Gara de Nord 35 de minute, ar avea 14 opriri și nu ar face legătura cu viitorul terminal, în timp ce durata călătoriei cu trenul este de doar 20 de minute.

„M6 se face. Se va face cel puțin până la Sectorul 1, faza 1 până la Băneasa. Despre sectorul care vine de la Băneasa până la aeroport suntem într-un proces de reevaluare la nivelul ministerului, pentru că trebuie să vedem exact fezabilitatea proiectului, dacă forma este cea mai bună, pentru că vom avea un terminal care va prelua, conform studiului de fezabilitate din 2008, întreg traficul aeroportului, va fi undeva la trei kilometri în partea cealaltă a pistelor, iar metroul, așa cum e proiectat, nu se leagă acel terminal”, spune Cătălin Drulă, informează Mediafax.

El precizează că trenul face 24 de minute până la Gara de Nord, iar în sens invers e mai rapid, face 20 de minute.

„În momentul în care face 20 de minute, metroul, așa cum e proiectat, face 35 de minute și s-ar opri de 14 ori și nu s-ar lega de noul terminal. Sunt niște semne de întrebare în legătură cu această investiție pe care le reevaluăm. Iar în București sunt nevoi foarte mari de metrou pe niște magistrale care ar avea o încărcare poate și de zece ori mai mare, cum sunt M5 și M4”, conchide ministrul Transporturilor.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentRomânia a donat Republicii Moldova echipamente medicale de peste 2,3 milioane de euro
Articolul următorStrategie în alb și negru – Ediția din 20 februarie 2021