Ministrul fondurilor europene, Cristian Ghinea (USR PLUS), și-a declarat pentru a doua oară nemulțumirea față de unii colegi din Guvern pe care îi acuză de pasivitate în contextul realizării planului PNRR cu care România se va prezenta la Bruxelles pentru a accesa fonduri europene de 30 de miliarde de euro.

Ghinea a fost întrebat, luni, la Parlament, la ce se referea când a spus că sunt instituţii care nu au colaborat atât de bine la realizarea PNRR şi a răspuns: ”Să spunem că au fost unii foarte viteji în a propune chestiuni şi când a fost vorba de partea tehnică de scrie efectiv, au dispărut din peisaj”.

Afirmatia vine după ce ministrul a spus săptămâna trecută la Digi24: „Au fost două informări în Guvern pe subiectul ăsta (fonduri europene – n.r.), ministerele au primit o listă de întrebări din partea noastră şi de decizii, unele au răspuns foarte bine, am făcut paşi înainte pe componente, altele însă trăiesc aşa, într-un dolce far niente şi acolo o să ne asumăm noi decizii”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea la Digi 24.

„Să ştiţi că fiecare minister din România care a depus proiecte se bate ca un leu pentru proiectele sale. (…) Nu mă puneţi să bârfesc colegii din ministere şi nu este vorba despre decizii ale miniştrilor, este vorba de capacitatea acelor instituţii de a gândi într-o logică de proiect. Ce pot să vă spun este că, dat fiind volumul de muncă care mai stă în faţa noastră, o să schimbăm puţin logica. De săptămâna viitoare încolo, MIPE (Ministerul Investiţiilor şi Fondurilor Europene – n.r.) va fi mult mai dur în a da termene, pentru că eu personal nu mai sunt dispus să răspund public pentru decizii care tărăgănează la alte instituţii”, a adăugat Ghinea.

Articolul precedentMinistrul Cristian Ghinea: Fac apel la PSD să nu mai submineze PNRR
Articolul următorRealitatea de lângă tine. Tatiana și Adrian Mitran duc pe umerii lor o familie numeroasă