Ministerul Economiei reacţionează după ce Asociaţia Naţională a Exportatorilor şi Importatorilor din România a anunţat că i-a făcut plângere penală lui Claudiu Năsui, pe care îl acuză de abuz în serviciu şi atentat la interesele economiei naţionale.

Reprezentanţii Ministerului Economiei spun că aşa-numitul Program de Promovare a Exporturilor era în fapt o schemă de mers în destinaţii de lux pe banii contribuabililor, folosită de un grup restrâns de firme, multe grupate în ANEIR. MAi mult, aproximativ jumătate dintre firmele care utilizau această schemă nici măcar nu erau exportatori.

”Aşa au găsit să răspundă faptului că le-am închis robinetul de bani publici din care se alimentau de pe vremea premierului Năstase. Aşa-numitul Program de Promovare a Exporturilor, care era în fapt o schemă de mers în destinaţii de lux pe banii contribuabililor, folosită de un grup restrâns de firme, multe grupate în ANEIR. Ca informaţie relevantă, aproximativ jumătate dintre firmele care utilizau această schemă nici măcar nu erau exportatori. Altfel, Ministerul a făcut de ceva vreme mai multe plângeri penale în acest caz, dar nu a dat comunicat. Comunicat va da Parchetul în momentul în care acele dosare se vor soluţiona”, au spus reprezentanţii ministerului.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentDan Barna: ”Spitalul Militar Sibiu va avea un pavilion nou – bloc chirurgical politraumă”
Articolul următorCîţu: Personalul din învăţământ, cel medical, cât şi cel din MAI, MApN şi sistemul public trebuie ori să se vaccineze, ori să se testeze