Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat că aproximativ 500 de kilometri de autostradă vor fi realizaţi prin PNRR, printre acestea Autostrada A7 şi capetele autostrăzii A8.

Cătălin Drulă a fost întrebat miercuri, la finalul şedinţei de Guvern, câţi kilometri vor fi realizaţi prin PNRR, informează News.ro.

“În PNRR am inclus ca proiecte majore Autostrada A7. Sunt 320 de kilometri pe A7. E vorba de capetele autostrăzii A8 sectorul Târgu Mureş – Târgu Neamţ, cred că sunt în jur de 50 de kilometri, e vorba de Autostrada A3 între Cluj şi Zalău şi acolo cred că sunt 70 de kilometri. Şi mai este vorba de Lugoj – Deva, unde se fac acele tuneluri pentru urşi. Nu sunt pentru urşi sunt pentru maşini doar mamiferele pot migra pe deasupra nefiind afectat terenul. Singura secţiune lipsă pe autostrada între Sibiu – Nădlac, acolo sunt 9 kilometri, dar este o lucrare amplă, scumpă, sunt două tuneluri în lungime combinată de aproximativ doi kilometri”, a explicat ministrul Transporturilor.

Întrebat cum va reuşi România să construiască 500 de kilometri de autostradă până în 2026 în condiţiile în care nu stă bine la acest capitol, Cătălin Drulă a răspuns: “Stăm mai bine ca niciodată şi asta o arată cifrele nu eu. Avem un record pe partea de investiţii pe primele patru luni ale anului, suntem în creştere cu 14% faţă de anul trecut. Ca să aveţi un termen de comparaţie, faţă de 2019 sau 2018 este mai mult decât dublu sumei care fusese atunci consumată pe primele patru luni. Pe întregul an sperăm să avem recordul absolut de investiţii în autostrăzi şi căi ferate de după Revoluţie. Proiectele merg bine şi suntem în grafic”.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentMagistrații au respins cererea lui Costel Alexe de a fi scos de sub control judiciar
Articolul următorEmanuel Ungureanu: Am cerut, în mod oficial, redeschiderea spitalului Foișor pentru toți pacienții