Vlad Voiculescu a organizat duminică o conferință de presă pentru a explica faptul că nu a avut nicio vină în scandalul evacuării Spitalului Foișor. 

„Despre includerea Spitalului Foișor în circuitul COVID-19, discuțiile nu sunt din ziua de vineri, ci sunt de un an de zile. Ministerul Sănătății a dat avizul pentru ca spitalul să devină COVID, pentru că de acele locuri depindea și depind în continuare viața unor oameni. S-a întârziat nepermis de mult cu transferul pacienților și acordul managerului, respectiv formalitățile întocmite au venit ultimele și cu întârziere”, a declarat Vlad Voiculescu.

„Spitalul Foișor nu este sub autoritatea MS, ci a Primăriei Capitalei. Mai pe scurt și mai pe româmește, MS nu poate decide peste un managfer de spital aflat în subordinea unei primării, chiar dacă vorbim despre o situație de criză. Lucrurile pot fi blocate, fie din interes mediatic, politic, fie dintr-o neînțelegere a situației de criză în care sistemul sanitar se află”, a spus ministrul Sănătății.

„Nu vreau să fac procese de contiință, aș spune doar că este regrtabil că acest lucru s-a întâmplat, și este cât se poate de evident, că de la un punct încolo s-a încercat folosirea unei situații de urgență pentru a câștiga capital politic”, a mai adăugat Voiculescu. 

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentPremierul Cîțu cere demisii după scandalul de la Spitalul Foișor: „E vorba de onoare, să vedem cine mai are onoare în România”
Articolul următorMiron Mitrea, despre REMANIEREA a 9 miniștri din Guvern: „Acest guvern nu mai are de trăit mult. Știu și ei asta”