Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat că nu exclude varianta ca, după depăşirea incidenţei de 6 la 1.000 de locuitori, Capitala să intre în carantină şi „foarte probabil” una dintre măsuri va fi ca bucureştenii să iasă din casă cu declaraţii pe proprie răspundere, informează Agerpres.

Întrebat dacă este posibil ca după o rată de 6/1.000 Capitala să intre carantină, Voiculescu a răspuns: „Nu putem exclude acest lucru şi după 6 la mie şi senzaţia mea este că vom ajunge acolo în câteva zile, nicio măsură nu poate fi eliminată”.

El a afirmat că vor fi revizuite toate criteriile pentru impunerea carantinei. „Și o să vedem de asemenea dacă așa cum s-a procedat până acum, cu felul acesta de carantinare, care lasă locuri libere, trebuie să continue”, a spus el.

Ministrul a precizat că, „foarte probabil”, ieşirea cu declaraţii va fi una dintre măsurile adoptate.

„Aceleaşi măsuri cu care ne-am obişnuit, aceleaşi măsuri care se iau în carantină peste tot în ţară, aceleaşi trebuie luate şi în Bucureşti. (…) Închiderea centrelor comerciale… iertaţi-mă, dar între a închide şcoli şi a închide centrele comerciale cel puţin peste weekend, de exemplu, preferinţa mea şi cred că preferinţa Guvernului este cât se poate de clară şi cred că este preferinţa a fiecăruia dintre noi”, a mai arătat ministrul Sănătății.
 

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentDominic Fritz salută intervenția lui Raed Arafat în carantinarea Timișoarei: ”Este necesară pentru a preveni un colaps”
Articolul următorPreşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretele de eliberare din funcţie a 12 magistraţi