Capitala României este în scenariul roșu, asta după ce rata de infectare a trecut deja de 3 la mia de locuitori. Situația este cu atât mai complicată cu cât sâmbătă are loc congresul Partidului Național Liberal, unde sunt așteptați 5.000 de oameni.

Premierul Florin Cîțu susține că reprezentanții PNL vor respecta toate normele sanitare. De cealaltă parte, Ionuț Moșteanu, liderul deputaţilor USR-PLUS, se arată revoltat de modul în care premierul a gestionat întreaga criză și se întreabă de ce oamenii nu pot organiza și ei o petrecere mai mare de 200 de persoane.

„Cîțu și-a dat azi HG cu noi praguri pentru restricții în pandemie ca să-și poată organiza congresul sâmbătă. Pentru că poate. Așa și-a dat și Dragnea OUG13. Cum să mai aibă românii încredere în autorități când văd cum se ”croșetează” legislația și guvernul zice că nu poți organiza o petrecere mai mare dar poți face congres cu 5000 de oameni? Inconștiență!”, a precizat Ionuț Moșteanu, x USR-PLUS, pe pagina sa de Facebook.

Florin Cîțu: „Oamenii politici fac tot felul de declarații. Noi avem recomandare de la specialiști care spun să se respecte toate normele și respectăm cei trei metri pătrați pentru fiecare persoană, vor fi măști, vor fi centre de testare. Toate condițiile de siguranță vor fi respectate! Nu este un eveniment care se întâmplă în fiecare zi, ci o dată la patru ani, însă cu respectarea tuturor condițiilor”, a subliniat anterior premierul Florin Cîțu.

Sursa: Realitatea Din USR