Candidatul principalelor partide de dreapta pentru Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, susţine că iniţiativa primarului în funcţie, Gabriela Firea, de introducere a “taxei Oxigen” pentru autovehiculele poluante a fost “expresia spoielii, nu a rezolvării problemei de fond” în ceea ce priveşte poluarea din Bucureşti. 

“Această taxă Oxigen a fost expresia spoielii, nu a rezolvării problemei de fond, cum a fost tot mandatul Firea”, a afirmat Nicuşor Dan, miercuri seară, la Realitatea Plus, potrivit News.ro.

El a susţinut că pentru reducerea poluării este nevoie de controlarea şantierelor de construcţii şi a gropilor de gunoi, existenţa unui registru al spaţiilor verzi în Capitală, precum şi spălarea străzilor.

“Bucureştiul a avut bani în buget pentru centura verde, nu a făcut nimic cu ei”, a mai spus Dan.

El a acuzat că Primăria Capitalei are cumpărat încă din mandatul lui Sorin Oprescu un laborator mobil pentru detectarea poluării, dar care nu este folosit.

“Plătim în fiecare an 100.000 de lei întreţinerea acestui dispozitiv”, a adăugat Dan.

El a completat, întrebat fiind de ce nu este folosit aparatul care detectează poluarea, că acest lucru se întâmplă “din incompetenţă şi din corupţie, bineînţeles”.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentNicușor Dan despre mandatul Gabrielei Firea: ”Am văzut sabotaje, plânsete și ameninţări cu plângeri penale”
Articolul următorUSR PLUS București a depus plângere penală împotriva Gabrielei Firea în cazul Constanda