Candidatul unic al Dreptei Nicuşor Dan a afirmat că Bucureştiul trebuie să aibă o reacţie rapidă pentru accesarea fondurilor europene, în contextul obţinerii sumei de 79,9 miliarde euro pentru România, în urma negocierilor de la Bruxelles pe bugetul multianual 2021-2027, informează news.ro.

El a adăugat că programul său la Primăria Capitalei include proiecte eligibile pentru finanţare cum ar fi metroul de suprafaţă, obiective de infrastructură legate de energie verde, reabilitarea reţelei de termoficare, construirea de spitale, campusuri şcolare şi un sistem inteligent de control al traficului.

„În contextul celor 80 de miliarde de euro, bani europeni anunţaţi de preşedintele Iohannis pentru România, Bucureştiul trebuie să reacţioneze rapid pentru accesarea acestor fonduri. Tocmai din acest motiv, lucrez cu o echipă de experţi în atragerea de fonduri europene, împreună cu care voi propune bucureştenilor proiectele prioritare în care vor fi investiţi aceşti bani, în mandatul meu de primar al Capitalei”, a scris Nicuşor Dan joi pe Facebook, conform news.ro.
 
El a adăugat că parteneriatul cu organizaţiile neguvernamentale specializate este pe lista acţiunilor sale imediate.
 
„De asemenea, parteneriatul cu ONG-uri specializate este pe lista mea de acţiuni imediate. Este necesară şi o comunicare profesionistă şi eficientă cu Ministerul Fondurilor Europene. Metroul de suprafaţă, reabilitarea reţelei de termoficare, obiective de infrastructură legate de energia verde, construcţia de spitale, campusurile şcolare şi un sistem inteligent de control al traficului sunt proiecte eligibile pentru finanţare, iar întregul meu program de guvernare locală este gândit în acest sens. Avem nevoie de experţi şi oameni profesionişti pentru a putea construi o Capitală de care să fim mândri!”, a conchis Nicuşor Dan, citat de news.ro.
Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 29. Cum se pregătește America de alegeri
Articolul următor100% TU DECIZI! Neculai Onțanu, de la fierar-betonist la doctor-general-inginer