Candidatul unic al Dreptei la Primăria Bucureşti, Nicuşor Dan, spune că nu vrea să acorde „importanţă” ştirii privind candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu, afirmând că „lupta” sa este cu actualul edil, Gabriela Firea. În privinţa unei eventuale candidaturi a lui Traian Băsescu, Nicuşor Dan afirmă că este firesc ca PMP să aibă propriul candidat şi consideră că „decizia înţeleaptă” ar fi ca votanţii PMP să îl voteze pe el şi lista propusă de partidul înfiinţat de Băsescu, informează news.ro.

„Nu aş vrea să dăm foarte multă importanţă acestei ştiri, lupta mea este cu Gabriela Firea, primarul în funcţie. Asta este lupta între PSD şi anti-PSD şi sunt fericit că partidele de dreapta au ajuns să aibă candidat comun şi sper că în campanie să vorbim chiar de cum putem să dezvoltăm oraşul ăsta”, a afirmat Nicuşor Dan, joi seară, la Realitatea Plus, întrebat ce părere are despre candidatura liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, pentru Primăria Capitalei, citat de news.ro.
 
Nicuşor Dan a mai afirmat că Gabriela Firea este primarul care „pregăteşte şi alte falimente, la STB, Termoenergetica”. 
 
„Dacă nu ar fi băgat zeci de milioane de lei în publicitatea aşa-ziselor organizări pe care ea le-a făcut la Primăria Capitalei probabil că nu ar fi nici la 15 la sută azi. Dar, prin această publicitate continuă pe care a făcut-o din banii noştri, e undeva la 35-40 la sută şi asta este principala luptă şi important este de observat că, spre deosebire de alte dăţi, dreapta a înţeles mesajul pe care susţinătorii l-au transmis”, a declarat Nicuşor Dan, conform news.ro.
 
Candidatul susţinut de PNL şi Alianţa USR-PLUS a susţinut că „îi pare rău” că alianţa care îl susţine nu include şi formaţiunea politică înfiinţată de fostul preşedinte Traian Băsescu. 
 
„Îmi pare rău că nu există încă, la momentul ăsta, o alianţă care să includă şi PMP-ul, însă oamenii care votează PMP sunt oameni inteligenţi şi indiferent cine candidează din partea PMP-ului – şi e legitim ca PMP-ul să aibă un candidat, bineînţeles – cred că vor vedea imperativul de a scăpa Bucureştiul de PSD şi cred că mulţi dintre ei vor vota candidatul dreptei împotriva PSD-ului şi vor vota lista consilierilor generali sau locali a PMP-ului. Asta este decizia înţeleaptă”, a adăugat Nicuşor Dan.
Articolul precedentSenatul SUA a votat în unanimitate interzicerea aplicaţiei TikTok pe telefoanele angajaţilor guvernului
Articolul următorNicușor Dan: Gabriela Firea este un politician care iscă conflicte cu toată lumea.