Președintele Klaus Iohannis a venit cu bicicleta la Palatul Cotroceni. Șeful statului se alătură, astfel, campaniei „Vinerea Verde”, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la importanța protejării mediului înconjurător.

“Am venit astăzi cu bicicletă la birou fiindcă vreau să fiu parte din campania Vinerea Verde, o campanie care a început acum câteva săptămâni și pe care o găsesc foarte bună. Orașele noastre sunt extrem de aglomerate, mai ales în orele de vârf când lumea merge la serviciu sau vine de la serviciu. Avem extrem de mult trafic auto în orașele noastre și îi încurajez pe toți românii să încerce să folosească mijloace de transport alternative sau chiar să meargă pe jos. Este sănătos și decongestioneaza traficul. Mersul pe bicicletă e o alternativă excelentă, mersul pe bicicletă e foarte sănătos, te miști mult mai ușor în trafic și în realitate ajungi aproape la fel de repede la serviciu că și cu mașină personală. Puțină ploaie nu a dăunat nimănui. Chiar și pe o asemenea vreme se poate merge perfect cu bicicletă.
 
O alternativă care trebuie luată în seamă este și transportul public în comun.
 
Încercați să lăsați mașina personală acasă, veniți pe jos cu bicicletă sau transportul public, merită. Astfel vom reduce poluarea în orașele noastre și întreagă mișcare în oraș va fi mai relaxată”, a declarat Klaus Iohannis în curtea Palatului Cotroceni după ce a ajuns acolo cu bicicleta.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentCristian Ghinea, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene: Circulă un fake-news că PNRR-ul României a fost respins
Articolul următorRealitatea de lângă tine. Premiante la școală, sărace acasă. Viorel Constantinescu luptă să-și crească singur fetele