Parlamentarii USR din Moldova cer guvernului ca în următorul buget alocat pentru marea infrastructură să fie prevăzut procentul de 25%, proporțional cu populația regiunii, potrivit unui comunicat de presă.

Parlamentarii USR fac un apel și la ceilalți parlamentari din Moldova să se alăture inițiativei și să determine guvernul să aloce 25% din bugetul de infrastructură pentru Moldova.

USR anunță că va începe o campanie on-line de strângere de semnături de la cetățenii din județele Moldovei.

„Nu cerem altceva decât ceea ce ni se cuvine. În anii trecuți, diferențele alocărilor bugetare între Moldova, Transilvania și București-Ilfov au fost imense. Sub cinci procente pentru marea infrastructură au fost direcționate aici, în vreme ce Ardealul, spre exemplu, a primit aproape 80 la sută. Este necesar ca și Moldova să se dezvolte pentru ca România să funcționeze unitar, nu cu mai multe viteze”, declară deputatul USR de Bacău, Lucian Daniel Stanciu-Viziteu, vicepreședinte al Camerei Deputaților, citat de g4media.ro.

Deputatul USR de Iași, Cosette Chichirău, a cerut renunțarea la ”falsa competiție” dintre Bacău și Iași, arătând că ambele orașe au nevoie de dezvoltare și ambele trasee de autostradă trebuie construite.

Articolul precedentAutoritatea Electorală Permanentă participă astăzi la masa rotundă online pe tema alegerilor în perioada pandemiei
Articolul următor100% TU DECIZI! Lia Olguța Vasilescu, karatista iute la mânie. Arestată preventiv pentru mai multe infracțiuni