Irineu Darău, deputat USR, a declarat în cadrul emisiunii LEGILE PUTERII, că sistemul este de vină pentru situația în care se află astăzi România pentru că românii, nu au avut parte de o dezvoltare sustenabila în ultimii 15 ani.

„Nu aș specula despre o intrare la guvernare, sunt rezervat în această privință, dar așa cum ați afirmat, aceste probleme sunt vechi și se acumulează.

Ce e important este ca întreaga clasă politică să conștientizeze aceste probleme, iar pentru asta trebuie politici publice asumate. Avem o problemă de sistem! Fară o dezvoltare sustenabila, familiile vulnerabile nu vor trăi bine în România’’, a mai declarat acesta în timpul emisiunii. 

Deputatul USR a mai adăugat în cadrul emisiunii că o mare vină pentru criza politică o are și președintele Klaus Iohannis. 

„La întâlnirile pe care le-a avut cu toate partidele, acolo era locul unde un președinte mediator ar fi trebuit să discute despre aceste probleme și să rezolve criza prin care trecem. În loc de asta, ne jucăm un joc politic de câteva luni, iar românii suferă’’, a spus Irineu Darău.

Totodată, deputatul i-a luat apărarea fostului ministru al Sănătății, Ioana Mihaila, privind declarațiile acesteia, despre lipsa medicamentelor din spitalele românești. 

„Morțile sunt prevenibile. Prevenirea morților se face prin vaccinare. Nu vom rezolva  problema pandemiei cu medicamente! S-ar putea să fie prea târziu pentru unii! 

Multe medicamente sunt pentru faze ușoare sau incipiente ale bolii.

Puteam fi mai duri în timpul guvernării, dar cât să poți guverna, când te certi cu partenerii la Tv? Există zeci de adrese prin care s-au cerut bani pentru spitale. S-a cerut grăbirea rectificării și nu s-a făcut asta. Pandemia ne-a găsit cu tot felul de comorbiditati la nivel politic! Problemele sistemice sunt de vină pentru criza aceasta”, a mai adaugat politicianul.

Sursa: Realitatea de Bucuresti