Fostului ministru al Economiei, Claudiu Năsui, afirmă că pensia medie specială a crescut cu aproape 500 de lei de la începutul anului, în timp ce pensiile obișnuite s-au majorat cu doar câțiva lei. 

Într-o postare pe Facebook, deputatul USR a oferit datele exacte: doar 3 lei în plus au primit bătrânii săraci în prima jumătate a anului din cauza inflației. În aceeași perioadă, pensia medie specială a crescut cu 481 de lei, adică o sumă de 160 de ori mai mare.

“Toți românii se confruntă cu facturile mai mari și creșterea prețurilor. Taxa ascunsă numită inflație a ajuns la cifre record și ne macină puterea de cumpărare. Dar pentru categoriile de speciali, pentru cei apropiați de putere, se găsesc mereu soluții. Și mai ales bani. Și pentru restul? Cei mai nevoiași primesc tichete sociale de 4 lei/zi pentru alimente,” a scris Năsui.
 
“Toate aceste pensii speciale se plătesc din banii dumneavoastră, luați prin taxe, impozite și inflație. Toate le-au crescut ca să țină pasul cu creșterea cheltuielilor pentru românii speciali”, a mai afirmat fostul ministru.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentSenatorul USR Irineu Darău: ”Sorin Cîmpeanu, protectorul hoților și plagiatorilor, își dă singur drepturi și atribuții convenabile”
Articolul următor​Exercițiu aerian NATO în România. Peste 20 de avioane din șapte țări