Prefectul Capitalei, Alin Stoica, intervine în scandalul gunoaielor din sectorul 1. Acesta a anunțat că amână decizia privind instituirea stării de alertă, cea solicitată de primarul Clotilde Armand. Chiar dacă starea de alertă ar fi în vigoare, nu ar fi afectat în niciun fel contractul dintre prestator și autoritatea publică locală, a explicat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

 

“Înca n-am luat o decizie în privința acceptării sau nu a solicitarii Comitetului local pentru situații de urgență de la Sectorul 1 pentru că nu am toate datele. (…) Am primit parțial, de la Agenția de mediu, un răspuns că dumnealor au monitorizat indicatori gaze și particule în aer PM10 – PM 2 și nu au descoperit depășiri; DSP a luat măsuri de amendare a prestatorului cu 4.000 de lei și a dispus ca acesta să reia activitatea după 12 ore, ceea ce s-a și întâmplat,” a afirmat Stoica pentru Realitatea Plus.

Prefectul Capitalei a afirmat că mai are de primit și informarea realizată de Garda de Mediu, care ar trebui să fie gata marți și că se așteptă ca prestatorul să-și continue activitatea. 

“Starea de alertă nu are niciun fel de impact asupra contractului între prestatorul actual și autoritatea publică locală; singurul care se poate pronunța este judecătorul”, a afirmat prefectul Capitalei. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentCulisele Statului Paralel: Cum a ruinat frăția băieților deștepți din energie și politică CE Oltenia și CE Hunedoara
Articolul următorMinisterul Sănătății, reacție în scandalul dezinfectanților diluați