Premierul Florin Cîţu consideră că, în România, campania de vaccinare merge bine şi se menţine obiectivul ca, până la sfârşitul lunii septembrie, să fie vaccinaţi 10,4 milioane de români, cu ambele doze, şi cel puţin 1,2 milioane români, cu ambele doze, până la 29 martie.

El prezintă o statistică din care reiese că România se află printre primele ţări în ceea ce priveşte dozele de vaccin administrate, informează news.ro.

“Campania de vaccinare merge bine. Toate ţările depind de numărul de doze de vaccin. Totuşi, datele arată clar că Romania este printre ţările care au pregătit foarte bine aceasta campanie. Continuam în acelaşi ritm şi păstrăm obiectivul de a vaccina 10.4 milioane de români, cu ambele doze, până la sfârşitul lui septembrie şi cel puţin 1.2 milioane români, cu ambele doze, până la 29 martie”, a scris Cîţu pe Facebook, sâmbătă.

În ceea ce priveşte numărul total al dozelor de vaccin administrate raportat la 100 de persoane, România se situează pe locul al nouălea la nivel european, cu 2,01.

El a atras însă atenţia că este foarte important să fie respectate în continuare măsurile de protecţie, pentru a reduce numărul infectărilor cu noul coronavirus.

“În continuare trebuie să respectăm regulile de protecţie anti-coronavirus PESTE TOT şi TOT TIMPUL. Doar aşa am reuşit să reducem numărul de infectări până acum”, a subliniat Cîţu.

Autorităţile au raportat, vineri, că numărul total de doze împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech administrate începând din 27 decembrie este de 385.936, la un număr de 374.681 persoane, dintre care 363.426 persoane vaccinate cu 1 doză şi 11.255 persoane vaccinate cu 2 doze. 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentMinistrul Sănătății, Vlad Voiculescu: Redeschiderea școlilor este pusă în pericol
Articolul următorPreședintele Iohannis: „Aducem astăzi un omagiu triumfului idealului Unirii Principatelor Române din 1859”