Premierul Florin Cîţu a afirmat, miercuri, după şedinţa de Guvern, să se ia în calcul o creştere a alocaţiilor cu 20% în 2021, ceea ce este sustenabil, dar decizia este a Parlamentului, fiind făcut în Senat un amendament în acest sens. ”Dacă trece până la momentul în care se face bugetul, va fi luată în considerare, dacă nu, vom merge pe legislaţia în vigoare”, a precizat Cîţu, cuantumul prevăzut de lege pentru 2021 fiind de 40%, conform news.ro.

Premierul Florin Cîţu a afirmat, miercuri, că a votat în Senat amendamentul care prevede o singură creştere a alocaţiilor în 2021, cu 20%.

”Eu am fost sunat, asta am votat”, a afirmat Cîţu.

Întrebat de ce doar o creştere de 20% în 2021, deşi s-a promis 40%, Cîţu a afirmat:”Asta este ce…aşa, s-au promis multe în trecut (…) În acest moment, luăm în calcul o creştere a alocaţiilor cu 20% este ceea ce cred că este sustebanil, dar  repet, nu este decizia Guvernului. Ca senator vă spun că este ceea ce am votat. Guvernul nu a luat nicio decizie în ceea ce priveşte alocaţiile, am lăsat la latitudinea Parlamrntului. În Parlamnt a fost făcută această modificare. Dacă ea trece până la momentul în care se face bugetul, va fi luată în considerare, dacă nu, vom merge pe legislaţia în vigoare”.

Premierul a precizat că, în acest moment, legislaţia în vigoare prevede o creştere cu 40%.

”Vor fi creşteri şi la alocaţii şi la pensii, dar vom găsi cea mai bună frmulă pentru toată economia”, a mai precizat Cîţu.

 

Articolul precedentCulisele statului paralel, ora 18:00 – De ce a ajuns Vlad Cosma denunțător la unitatea de elită DNA Ploiești
Articolul următorPreşedintele Senatului, Anca Dragu: ”Cetăţenii români şi-au exprimat dorinţa ca numărul de parlamentari să fie semnificativ redus la 300”