Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu (USR), afirmă luni că şi el are un spor de 25% pentru fonduri europene, după ce ANI a stabilit că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand (USR), s-a aflat în conflict de interese şi incompatibilitate, potrivit News.ro.

„Autodenunţ: şi eu am spor de 25% pentru fonduri europene la indemnizaţie. Când am ajuns primar, am întrebat dacă pot renunţa la acest spor. Şi mi s-a spus clar că NU SE POATE. Că legea nu permite primarului să renunţe la sporul acesta”, a afirmat Radu Mihaiu, luni seară, pe Facebook.

El a susţinut că a citit pentru a se convinge că aşa prevede legea. ”Am citit cu ochii mei prevederile legale ca să cred acest lucru. Şi aşa e. Primarul nu poate renunţa la sporul de 25% dacă primăria pe care o conduce gestionează proiecte pe fonduri europene”, a adăugat el, citând din textul prevederilor L153/2017 – art 16: ”(2) Indemnizaţiile lunare ale preşedinţilor şi vicepreşedinţilor consiliilor judeţene şi primarilor/viceprimarilor unităţilor administrativ-teritoriale care implementează proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile se majorează cu 25%”.

”Legea însă permite oricărei instituţii să facă titluri de presă”, a punctat el.

Potrivit unui comunicat al ANI, Clotilde Armand s-a aflat în conflict de interese, deoarece în exercitarea atribuţiilor de primar a semnat dispoziţiile prin care s-a numit pe sine manager al proiectului “Îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie”, finanţat din fonduri europene şi care au produs un folos material pentru sine în cuantum de 18.720 lei.

“Gata! M-au prins… Glumesc. Nu aveau ce. Am citit astăzi comunicatul ANI, pot să vă spun că am respectat legea în cazul proiectului ‘Îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie’. Avem o confirmare de la oficialii de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene care ne transmit că suntem eligibili. Înainte de a se face numirile în cadrul proiectului, a existat o verificare şi autorităţile competente care ne-au transmis că totul este corect. Ştiţi, nu facem nimic de capul nostru”, a scris Armand, luni, pe Facebook.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentUSR solicită audierea preşedintelui Institutului Cultural Român, Liviu Jicman, căruia îi reproşează că ar fi transformat instituţia într-o “agenţie de turism”
Articolul următorCandidatul USR la Primăria Sectorului 5, Alexandru Dimitriu: 13 decembrie, primul termen în dosarul privind organizarea alegerilor în sector