Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a dat în judecată un celebru clan țigănesc din oraș. Cel mai probabil e vorba despre clanul Cîrpaci, care deține o bună parte din proprietățile situate în zona centrală a orașului.

“Azi am dat în judecată un celebru clan din oraș și am cerut în instanță restituirea unui imobil istoric de pe bulevardul Mihai Viteazu, unde a funcționat ani de zile o grădiniță. În anii 2000, clădirea a ajuns prin falsuri în acte în mâna unor persoane private și apoi a urmat o cascadă de vânzări a vilei, trecând de la un proprietar la altul.

În urma unei cercetări penale s-a demonstrat că au intrat în posesia clădirii prin acte false și avem o sentință definitivă a Curții de Apel care confirmă hoția. Această acțiune face parte din lupta noastră de recuperare a patrimoniului care a aparținut la un moment dat orașului și care prin mijloace dubioase și profund ilegale a ajuns în posesia unor clanuri. Acum, nu mai închidem ochii. Ne luptăm să îndreptăm ce se mai poate îndrepta. Știu că e o bătălie care va dura ani de zile, dar sunt încrezător că vom reuși să aducem înapoi în patrimoniul orașului clădiri și terenuri care sunt ale comunității”, scrie Fritz pe Facebook.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentLiderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, despre ministrul Bode: ”Sfidează şi fuge de Parlament. Trebuie să plece din funcţie”
Articolul următorDeputatul USR Emanuel Ungureanu ia atitudine: PSD vrea amânarea Planului pentru combaterea cancerului