Proaspăt reales în funcție, primarul USR al Timișoarei, Dominic Fritz, este acuzat de conflict de interese. În urmă cu patru ani, edilul ar fi luat de la o persoană fizică un împrumut ca să-și finanțeze campania, iar după ce a fost ales a plătit din banii instituției.

Potrivit ANI, Dominic Fritz ar fi împrumutat bani, în campania electorală de acum patru ani, de la o persoană fizică iar ulterio a semnat ca primar un act administrativ în folosul societății reprezentate de cel d la care a împrumutat bani, potrivit Realitatea Plus.

“Persoana evaluată a contractat un împrumut în campania electorală de la o persoană fizică. Ulterior, în perioada exercitării mandatului de primar, în luna noiembrie 2020, a întocmit un act administrativ în folosul societății reprezentată de persoana fizică, încălcând regimul juridic al conflictelor de interese. Astfel, persoana evaluată a încălcat prevederile art. 70 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. b) din O.U.G. nr. 57/2019”, se arată în comunicatul ANI.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentALIAȚII VOR DECIDE LA SUMMITUL NATO ÎNCEPEREA PRODUCȚIEI DE ARME LA MASĂ LARGĂ
Articolul următorALIAȚII, DECLARAȚIE LA SUMMITUL NATO: “VIITORUL UCRAINEI ESTE ÎN NATO”