Parlamentarii USR PLUS au depus un proiect de modificare a Statutului senatorilor și deputaților astfel încât parlamentarii ‘pianiști’ care vor vota la dublu sau multiplu, folosind cartela unui alt senator ori deputat, vor fi sancționați cu reținerea pe o lună a sumei reprezentând diferența între indemnizația brută și valoarea salariului minim brut pe țară. Adică, vor pierde peste 80% din indemnizație. De asemenea, votul viciat prin exprimarea unui vot dublu se va anula, se mai arată în propunere.

„Nu e normal ca, în România, un student care copiază să fie exmatriculat, dar un parlamentar care votează fals în numele colegului absent să nu suporte drept consecinte decât ‘avertisment scris’ , așa cum prevede acum Statutul comun al deputaților și senatorilor și Regulamentele Camerelor. Noi, grupul USR PLUS, susținem că parlamentarii ar trebui să fie ținuți la un standard mai înalt de respect față de lege, pentru că aici e izvorul ei, și să aibă un cod de conduită demn de mandatul primit, așa că propunem să fie prevăzute consecințe directe, de micșorare a indemnizației până la nivelul salariului minim”, declară deputata USR PLUS Oana Țoiu.

USR PLUS transmite că a luat decizia ca urmare a votului cu mai multe cartele identificat de senatorii și deputații USR PLUS în timpul dezbaterilor pe tema bugetului de stat pe 2021.

 

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentCulisele Statului Paralel. Cum a fost trasă pe linie moartă IMGB, perla industriei lui Ceaușescu
Articolul următorDeputatul USR Mihai Polițeanu, acuzații grave: ”Klaus Iohannis o ia un pic pe arătură”