Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a confirmat, în exclusivitate pentru Realitatea PLUS, că își doreste eliminarea pensiilor speciale. Cheltuielile cu toate pensiile speciale din România au crescut cu 60%, în perioada 2016 – 2020, susține ministrul. 

„Cea mai mare pensie speciala, ne-a spus-o d-na ministru Turcan este de 78 de mii de lei pe lună, asta înseamnă 16 mii de euro pe lună. Este o persoană care cumulează și pensia de magistrat și pensia militară, a lucrat ca miliar, a fost șef la penitenciar, le cumulează pe amândouă, atenție, eu nu vreau ca cineva să aibă pensii mici, dacă cineva poate economisi suficient de mult pentru ca la pensie să aibă un venit suficient de mare, eu mă bucur, dar mie nu îmi plac cazurile în care aceste pensii sunt finanțate din banii tuturor. Imaginați-vă că facem acum un spital nou, dotat cu tot ceea ce trebuie, aparatură, medici etc, dar la el nu au au acces decât unii, speciali, politicienii, atcineva nu va avea voie, ar fi un scandal, deci imaginați-vă că acest lucru se întâmplă deja cu pensiile. Sunt multe și schimbări de legislație care au avut loc și a apărut o categorie întregă de pensionari speciali, primarii și viceprimarii, deci primarii și vicepirmarii au obținut și ei pensii speciale în anii trecuți”, a spus Claudiu Năsui la Realitatea PLUS. 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentDecizie crucială la Cotroceni: Școlile se vor REDESCHIDE pe 8 februarie! SCENARIILE agreate de autorități
Articolul următorPreședintele Iohannis a anunțat redeschiderea școlilor în 8 februarie: ”Pentru fiecare şcoală trebuie luate măsuri foarte stricte”