La ora 16.00 a început cea de-a doua întâlnire între PNL și USR-PLUS, după scandalul demiterii lui Vlad Voiculescu. Cele două tabere au încercat să găsească o rezolvare la criza din guvern, dar nu au stabilit nimic clar. USR-PLUS au venit la ședința de astăzi cu mai multe condiții pentru continuarea alianței. Condiții care par mai flexibile decât cele impuse în ședința de ieri. Și liberalii dau semne că vor să cadă la pace. PNL nu este, însă, de acord cu evaluarea premierului, așa cum voiau cei din USR.

Ședința a fost întreruptă după trei ore de discuții. Liderii partidelor din coaliție – PNL, USR PLUS şi UDMR – printre care Ludovic Orban, Dan Barna, Kelemen Hunor au luat pauză, după care au raluat discuțiile la 19.30.

„Nu ne-am înțeles la reforme. Luăm o pauză, reluăm discuțiile la ora 19:30”, a declarat Dan Barna în momentul în care a ieșit din sala de negocieri. 

Florin Cîțu a plecat de la întâlnire pentru o discuție cu președintele Republicii Moldova – Maia Sandu.

Între timp, deputatul USR-PLUS – Cristian Seidler a declarat că numele vehiculat ca posibil înlocuitor al lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății nu este real.

„Sunt știri care nu există, aceea că doamna Mihăilă, fost secretar de stat, a fost nominalizată ministru și Vlad Voiculescu ar fi urmat să fie consilier onorific nu există. Prima parte e o non-știre, niciuna nu există”, a spus Cristian Seidler, la un post TV.

Ludovic Orban, înainte de ședință: „Această coaliție este soluția politică de guvernare”

„PNL consideră că doar această coaliție este soluția politică de guvernare a României. Decizia premierului a fost corectă, necesară. Sunt propuneri pentru funcționarea conducerii coaliției, suntem de acord cu niște decizii.

Premierul face evaluarea miniștrilor, suntem de acord cu orice dialog pâna la punctul în care nu putem accepta să fie afectate atribuțiile constituționale cel care decide după confruntarea coaliției, decizia aparține premierului și la decizie participă și președintele României”, a declarat Ludovic Orban înainte de întâlnirea coaliției.

 
Articolul precedentLudovic Orban anunță că săptămâna viitoare se va tranșa în parlament situația de la CNA, TVR şi SRR şi posibil demiterea Avocatulului Poporului
Articolul următorAcord semnat: Liderii Coalitiei s-au inteles! Ce prevede noul document