Consiliul Național al rectorilor (CNR) va deveni al „Jupânilor”, atrage atenția senatorul USR Irineu Darău, când vorbește despre noua lege a educației. El îl acuză pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, că își conferă prin noua lege atribuții suplimentare, care vor crește nelimitat influența rectorilor.

„Consiliul Național al rectorilor (CNR) va deveni al Jupânilor. Jupânul-șef autosuspendat, însuși Sorin Cîmpeanu, își atribuie prin noua lege atribuții suplimentare care vor crește nelimitat influența rectorilor.  Deci se merge înainte cu un premier acuzat de plagiat și cu un Ministru lipsit de integritate, protectorul hoților și plagiatorilor, care își dă singur drepturi și atribuții convenabile. Dar noroc că vom avea legi “noi” în învățământ, fiindcă altfel ce ne făceam?!?”, transmite Irineu Darău, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit USR, prin noul proiect de lege al educației, Consiliul Național al Rectorilor va putea:

  • „să devină organism de interes național și, practic, un tutore al Ministerului Educației pe partea de învățământ superior – art. 4 din legile noi ale educației.
  • să avizeze TOATE deciziile Ministerului ce privesc organizarea anului universitar – art. 29
  • să aprobe componența comisiilor naționale – Comisia Naţională pentru Finanţarea Învăţământului Superior (CNFIS) și Comisia Naţională de Standardizare a Titlurilor și Gradelor Universitare (CNSTGU, fostul CNATDCU) – art. 142.
  • să aprobe standardele pentru titlurile de conferenţiar şi profesor – art. 144 alin.(1)

Practic, Cîmpeanu își dă, din postura de ministru, puteri sporite pentru fucția de jupân la care se va întoarce când aventura extravagantă de la minister se va încheia. Curat murdar!

Și cum am văzut clar că ceilalți prieteni rectori nu se opun la nicio idee dubioasă de-a ministrului, și aceasta este îmbrățișată ca și celelalte – ba chiar, bănuim, cu și mai multă bucurie.

Spunem acest lucru pentru că, fără excepție, “reprezentanții consorțiilor universitare românești și-au declarat susținerea și aprecierea pentru proiectul Legii învățământului superior”, potrivit unei declarații de presă semnate de Cîmpeanu”, transmite USR într-un comunicat.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentPlagiatul lui Ciucă, din nou în atenția media! Ada Meseșan, la Culisele Statului Paralel: Îl compromitem să facem loc USR. Acuzația e comandă politică
Articolul următorPensiile obișnuite au crescut cu câțiva lei, cele speciale cu aproape 500 de lei. Anunțul șocant al unui fost ministru