Senatorul USR Marius Bodea susţine că aderarea la Uniunea Europeană a Republicii Moldova, Ucrainei şi Georgiei este “firească” în noul context mondial şi că “le-ar proteja celor trei ţări populaţia şi teritoriul”.

Marius Bodea afirmă marţi, într-un comunicat de presă, că “aderarea la Uniunea Europeană a Republicii Moldova, Ucrainei şi Georgiei, opţiune pe care toate cele trei ţări au exprimat-o deschis de mulţi ani, este firească în noul context mondial”.

“Susţin deschis includerea celor trei ţări în comunitatea care le-ar menţine pe drumul spre reformă, le-ar asigura bunăstarea pe care toţi ne-o dorim şi, în cele din urmă, le-ar proteja populaţia şi teritoriul”, precizează senatorul USR, conform news.ro.

El consideră că Republica Moldova a dovedit în ultimii doi ani că s-a înscris ferm pe drumul reformelor, spre modernizare şi spre Europa.

“Preşedintele Maia Sandu, guvernul Nataliei Gavriliţă şi parlamentarii care susţin guvernarea au făcut paşi importanţi împotriva corupţiei care a sărăcit, din păcate, ţara, dar şi înspre ruperea dependenţei economice şi politice faţă de Rusia. Moldova colaborează deja strâns cu România şi implicit cu Uniunea Europeană, iar Bucureştiul şi Bruxelles-ul susţin deja Chişinăul politic şi prin programe economice”, consideră senatorul USR.

În privinţa Ucrainei, senatorul Marius Bodea susţine că această ţară a dovedit în ultima săptămână un eroism remarcabil şi că “de opt ani, de la revoluţia din Maidan, ucrainenii au arătat că vor să fie parte din comunitatea europeană, că înţeleg şi aderă la valorile europene şi că nu mai vor să fie parte dintr-un trecut autocratic şi care generează doar sărăcie”.

“Lupta ucrainenilor nu este doar pentru pământul patriei lor, este pentru Europa. Şi, da, putem spune fără teamă că exagerăm, sacrificiul lor de azi înseamnă un scut pentru întregul continent”, adaugă Bodea.

Potrivit parlamentarului USR, opţiunea europeană a Georgiei este, de asemenea, exprimată de mulţi ani, dar a fost blocată, brutal, tot printr-un război, în 2008, de către Rusia.

“Atunci, comunitatea internaţională nu a ştiut să îi apere pe georgieni. A venit vremea ca UE să-şi plătească datoria şi faţă de acest popor puternic încercat, dar care aparţine lumii moderne şi paşnice pe care o putem construi doar împreună”, mai afirmă senatorul USR, Marius Bodea.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentZelenski:”Dacă Ucraina cade, Rusia va fi la frontierele NATO. Va repeta și acolo scenariul”
Articolul următorToate avioanele MIG-21 și elicopterele IAR-300, consemnate la sol după prăbușirea a două aparate de zbor