Senatorul USR PLUS Marius Bodea susţine că suspendarea Planurilor Urbanistice Zonale pentru sectoarele din Bucureşti este o “victorie importantă împotriva mafiilor imobiliare”, el adăugând că speră ca semnalul dat de Capitală să aibă ecou şi în alte oraşe ale ţării.

“Suspendarea Planurilor Urbanistice Zonale pentru sectoarele Bucureştiului este o victorie importantă împotriva mafiilor imobiliare care au mutilat oraşele României în ultimii 30 de ani sub pretextul că le dezvoltă. Semnalul dat de Capitală sper să aibă ecou în toată ţara”, afirmă senatorul USR PLUS Marius Bodea, într-un comunicat de presă.

Totodată, Bodea precizează că ştie ce consecinţe există atunci când autorităţile locale sunt complice “cu cei care urăsc spaţiul verde” şi aminteşte despre lupta sa de la Iaşi pentru “un urbanism corect, într-un oraş care în mai multe clasamente apare drept cel mai poluat oraş din România”.

“Schimbarea şi lupta nu sunt uşoare. Interesele sunt uriaşe, căci e vorba de milioane şi chiar miliarde de euro, potrivit cifrelor avansate chiar de către asociaţiile din domeniul imobiliar. Dar nu există altă cale. De aerul poluat nu se poate păzi nimeni, indiferent de avere, poziţia socială sau politică”, spune senatorul USR PLUS.

Bodea consideră că “perioada sălbatică de acumulare de bogăţii cu orice preţ, încălcând legile statului şi călcând pe viaţa noastră, a ajuns la final”.

“Nimeni nu se opune dezvoltării, toţi suntem de acord că în România este mult de construit. Dar dezvoltarea şi construcţia trebuie să se realizeze sustenabil, respectând mediul şi pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii tuturor, nu doar a unor şmecheri cu conexiuni la preşedinţi de consilii judeţene sau la primari care nu se mai satură să acumuleze case peste case”, adaugă Marius Bodea.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că planurile urbanistice zonale de sector au fost suspendate pentru o perioadă de 12 luni. El a precizat că este fals că prin această suspendare nu se va mai construi deloc în Capitală şi că se opresc construcţiile în derulare şi se sistează cele deja aprobate.

 

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentRoboţi pentru dezinfectare trimişi la spitalele din ţările UE, anunță europarlamentarul Dan Motreanu
Articolul următorCosette Chichirău: ”Aceşti oameni trebuie să dea socoteală şi să înfunde puşcăria”