PSD şi PNL îi mint pe români că vor reforme în Educaţie sau eliminarea pensiilor speciale, a susţinut, miercuri, senatorul USR Ştefan Pălărie, care a criticat faptul că absolut toate amendamentele depuse la legile Educaţiei au fost respinse de plenul Camerei Deputaţilor.

“Astăzi, în Parlamentul României, au avut loc două momente importante, în ciuda fumigenelor aruncate în spaţiul public de către AUR, acest partid extremist care se bucură de sprijinul PSD, tocmai pentru că în felul acesta împreună pot să manipuleze opinia publică şi să mute atenţia de la discuţiile importante. Cele două momente critice au fost votul din Camera Deputaţilor pe legile Educaţiei şi, de asemenea, în Camera Senatului, chemarea domnului Marius Budăi, ministrul Muncii, la “Ora Guvernului”, pentru a ne povesti sau a ne explica de ce avem întârzieri atât de mari pe reforma pensiilor. Eu cred că USR poate să spună acum cât se poate de clar, deşi devine extrem de clar pentru toţi românii: PSD şi PNL îi păcălesc pe români, îi mint că vor reforme şi schimbări în Educaţie, îi mint că vor reforme şi schimbări în sistemul naţional de pensie sau măcar eliminarea pensiilor speciale”, a declarat senatorul la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, miercuri a fost dat un vot politic în Camera Deputaţilor pe legile Educaţiei “şi nici măcar un amendament respins nu a ajuns să fie adoptat în cadrul dezbaterilor”.

“A fost mai degrabă o dezbatere ritualică, în aşa fel încât să mimăm încă o dată democraţia. Dar cele mai importante trei probleme nu au fost rezolvate. În primul rând, legile Deca nu au soluţii clare şi constructive pentru rezolvarea problemelor abandonului şcolar şi pentru împărţirea copiilor României în categoria celor săraci şi celor care îşi permit meditaţii pentru a avea acces la acest examen de admitere minune în liceele din ţară. În al doilea rând, avem în continuare o problemă de a nu putea să garantăm salariile profesorilor şi să nu uităm că suntem în ziua în care 15.000 de cadre didactice au protestat în Bucureşti, spunând că nu pot să continue în felul acesta cu salarii de mizerie. În al treilea rând, discutăm despre netrecerea unor amendamente critice pentru siguranţă şcolară. Vedem cu toţii absolut scandalizaţi ce s-a petrecut în Serbia, ce se întâmplă în continuare în România şi orice ar însemna siguranţă şcolară, protecţia elevilor şi a cadrelor didactice – toate amendamentele USR au fost respinse”, a explicat parlamentarul.

El a adăugat că “Ligia Deca nu reuşeşte să aducă nişte legi care să schimbe educaţia”.

Legat de ministrul Muncii, a menţionat Ştefan Pălărie, acesta “a venit şi a făcut ceea ce face de 18 luni: a spus nimic despre nimic”.

“Înţelegem cât se poate de clar că aceste pensii speciale au fost introduse de către PSD, să nu uităm, inclusiv pensiile primarilor abrogate şi ţinute acolo să intre în vigoare în orice moment. Domnul Budăi nu ne-a dat explicaţii precum anume o să fie tăiate aceste pensii, motiv pentru care, aşa cum spuneam, România este în continuare scârbită de faptul că avem privilegiaţi, da, oameni de stat cu trei cravate, aşa cum l-am poreclit pe domnul Ciucă, care continuă să ia salariul, care continuă să ia în acelaşi timp pensie specială şi în viitor alte pensii de parlamentari”, a transmis senatorul USR. 

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentCamera Deputaţilor a adoptat un proiect care vizează personalul CCR: Magistraţii-asistenţi vor beneficia de pensie de serviciu
Articolul următorCătălin Drulă, liderul USR: AUR este creația PSD, sunt încurajați de PSD