Puterea actuală ar putea folosi viitorii procurori de rang înalt pentru a ghida anumite dosare importante, ca să-și protejeze clientela politică, declară la RFI deputatul USR Stelian Ion, fost ministru al Justiției.

Ministrul Justiției a lansat procedura de selecție a procurorilor-șefi de la Parchetul General, DNA și DIICOT.

„Miza acestui demers este ca în principal domnul Iohannis să decidă în această perioadă cu privire la aceste numiri ale procurorilor de rang înalt, după ce procurorii de rang înalt care aveau deja multe puteri au primit prin noile legi ale justiției promovate de Cătălin Predoiu puteri exorbitante, aș spune”, declară Stelian Ion.

Fostul ministru USR al Justiției crede că Puterea actuală ”e posibil să-și dorească să folosească acești procurori de rang înalt pentru a ghida anumite dosare importante, pentru a-și proteja clientela politică supusă unui risc important în această perioadă când se cheltuie miliarde de euro, mai ales din bani europeni și foarte mulți bani din bugetul de stat, au interesul să aibă o astfel de centură de siguranță, pentru a nu fi deranjați de anchete pe care le consideră inoportune”.

„Mai îngrijorător ar fi să încerce să folosească aceste funcții publice până la urmă în scopul de a suprima Opoziția. Trebuie să fie procurori foarte bine pregătiți, foarte serioși și motivați, în primul rând, nu să vină să doarmă pe dosare”, încheie Ion.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentAlexandra Păcuraru: Realitatea cere OMV Petrom să plătească chirie românilor pentru terenurile pe care le exploatează
Articolul următorZelenski: Trebuie să punem capăt agresiunii ruseşti chiar în acest an