Subprefectul USR Bihor, Daniel Palaghianu, a câştigat, duminică, funcţia de preşedinte al organizaţiei USR-PLUS Oradea, cu 160 de voturi, în competiţie fiind implicaţi cinci competitori, patru de la USR şi unul de la PLUS.

“Mă bucur că un număr atât de mare de colegi s-au mobilizat exemplar şi au participat la aceste alegeri în condiţiile unei minivacanţe de Rusalii, o prezenţă de circa 70% din membrii orădeni, 230 din cei 359. Vin la conducerea filialei cu gânduri de a consolida partidul în municipiul Oradea, de a ne maturiza împreună, să creştem, să propunem proiecte utile şi frumoase pentru concetăţenii noştri. Avem câteva direcţii strategice, dintre care amintesc acum digitalizarea şi proiectele verzi. Am speranţa că la viitoarele alegeri locale vom avea un scor mult mai bun, reuşind să câştigăm aprecierea cetăţenilor şi să intrăm în consiliul local”, a declarat luni, pentru AGERPRES, preşedintele USR PLUS Oradea, Daniel Palaghianu.

Desfăşurate pe durata a trei zile, de vineri până duminică, alegerile pentru şefia USR-PLUS Oradea s-au încheiat cu victoria subprefectului USR-ist Daniel Palaghianu.

“Îi felicit pe Dan şi pe ceilalţi colegi din Biroul Local USR PLUS Oradea pentru rezultat. Nu au o misiune uşoară, însă am colaborat cu Dan în ultimii ani şi este un om echilibrat, deschis, concentrat pe obiectiv, este profesionistul de care filiala Oradea avea nevoie şi sunt convins că va construi echipa care va putea dovedi orădenilor că putem să îi reprezentăm, că putem să oferim soluţiile potrivite pentru comunitatea noastră”, a declarat preşedintele USR PLUS Bihor, deputatul USR Silviu Dehelean.

Cei patru contracandidaţi au cules, împreună, 58 din voturile membrilor de partid prezenţi. Primul preşedinte al USR Bihor, avocatul Cristian Rusu a primit doar 11 voturi, fosta candidată USR la Consiliul Local Oradea (CLO) de anul trecut, Delia Ungur, a adunat 12 voturi, la fel şi Vasile Dumitriu, şi el tot candidat la CLO, în timp ce Paul Mercea, de la PLUS, i-a depăşit, cu 23 de voturi.

Noua conducere a USR-PLUS Oradea va avea 5 vicepreşedinţi: USR-iştii Mihai Şvab, Alin Puşcău şi Florian Oros, alături de PLUS-iştii Alina Pitic şi Bogdan Cosma.

Din Biroul Local al USR-PLUS vor mai face parte, ca membri, Ioan Cuibuş, Claudiu Oniţa, Ioan Bişboacă, George Togor, Ciprian Frunză, Daniel Panait şi Monica Horvat.

Totodată, USR-PLUS Oradea şi-a desemnat şi cei 16 delegaţi din cei 139 care vor participa sâmbătă, 26 iunie, la alegerile pentru noua conducere a USR-PLUS Bihor, unde este de aşteptat ca funcţia de preşedinte să fie câştigată de către deputatul Silviu Dehelean: Acesta nu s-a înscris deocamdată în cursă, dar nu există niciun alt contracandidat.

Organizaţia orădeană PLUS are în jur de 100 de membri cu drept de vot, iar cea a USR – 260 de membri cu drept de vot (cotizaţii achitate la zi). 

Sursa: Realitatea Din USR