Un consilier local din Braşov propune introducerea unor sancţiuni pentru constructorii care nu implementează bunele practici în domeniul controlului prafului şi emisiilor de pulberi din construcţii şi demolări, anunță AGERPRES.

Conform unei informări transmise de Primăria Braşov, consilierul USR Nelu Corbu propune modificarea unui regulament adoptat de Consiliul Local Braşov în 2015, în vederea reducerii poluării aerului cauzată de lucrările de construire din municipiu.

Iniţiativa consilierului braşovean vine în contextul în care acest regulament prevede doar bune practici în domeniu, nu şi răspunderi şi sancţiuni pentru cei care nu le implementează.

Concret, se propun sancţiuni în cazul în care nu sunt montate de plase de protecţie, nu sunt depozitate deşeurile rezultate din demolări direct pe sol, pentru curăţarea insuficientă a autovehiculelor şi roţilor, în contextul în care străzile sunt murdărite de camioanele care ies de pe şantiere, pentru aruncarea deşeurilor din construcţii de la înălţime, în situaţiile în care nu sunt acoperite stocurile de materiale de construcţii, de pământ sau deşeuri, pentru a preveni împrăştierea acestora.

Aceste abateri ar urma să fie sancţionate cu avertisment sau amendă de la 1.500 la 2.500 de lei.

Modificările la Regulamentul aprobat prin HCL 153/2015 au fost lansate marţi în dezbatere publică de Primăria Braşov.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentPremierul Florin Cîțu către premierul Olandei: ”România este pregătită pentru a intra în Schengen”
Articolul următorLista completă a proiectelor aflate astăzi de pe ordinea de zi a Guvernului