A fost acuzat de ANI inclusiv Klaus Iohannis și a câștigat, susține deputatul USR Emanuel Ungureanu, despre cazul primarului Clotilde Armand, acuzată de ANI de conflict de interese şi incompatibilitate.

„Nimeni nu e mai presus de lege, dar instanța e cea care decide asta! Instanța poate să spună dacă e vinovată sau nu.

Nu avem de ce să o dăm afară (n. r.: pe Clotilde Armand din partid), până nu avem o sentință finală. Avem o suspiciune! Nu este un verdict!  Verdictul îl dă instanța.

Am făcut și eu o sesizare la ANI în cazul unui manager din spitalul județean din Cluj susținut de PSD și PNL și am primit răspuns după mai bine de doi ani și zece luni. A fost declarat incompatibil. Dar doar de către ANI. Deocamdată el e bine-mersi: contestă raportul… Deci nu există un caz asemănător.

De exemplu, Vasile Laba (n. r.: primar) este acuzat de ANI și el este primar PSD. Nu poate justifica o sumă de bani.

Un alt exemplu: Mihai Constantinescu – șeful Audit din Ministerul Sănătății, declarat incompatibil și a pierdut procesul după trei ani. Nu a fost împiedicat de nimeni să fie angajat la un spital de stat.

Mai e și cazul lui Vasile Cepoi, care a fost acuzat de lucrui mult mai grave decât e acuzată Clotilde. Toată lumea a sărit în sus atunci. Omul a câștigat în instanță.

Deci eu sunt egal când spun că chiar dacă ANI a dat un verdict în cazul managerului de la Cluj, cazul lui Cepoi, unele în instanță au fost validate și au dat dreptate ANI, iar în altele nu.

Am aceeași dreptă măsură! Dacă Clotilde Armand a încălcat legea, asta o să stabilească o instanță. Nu o putem face nici unul dintre noi, nici într-un partid, pentru că nu avem această calitate.

A fost acuzat de ANI și Iohannis și a câștigat. Deci singura entitate care ar trebui să se miște mai repede…dacă pe un manager durează doi ani și zece luni până vine un prim verdict de la ANI, care poate fi contestat în instanță, și mai durează încă trei ani pentru un verdict, iată că cel puțin pe managerul de la Cluj el nu mai e în sistem, lucrează în privat… Îl poate găsi verdictul definitiv al ANI la pensie.

Deci mult prea greu se mișcă instituțiile statului în verdicte de genul ăsta, însă trebuie să recunoaștem că în cazul lui Armand s-au mișcat repede: din iulie până acum deja au trimis în instanță. Totuși e o dublă măsură: pe un manager durează doi ani și 10 luni, iar la un primar câteva luni. Sunt lucruri ciudate”, a spus Ungureanu.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentȘedință DECISIVĂ a coaliției: Propunere bombă venită din partea PSD: niciun român să nu aibă venituri mai mici de 4 mii de lei
Articolul următorUSR: „Plătim din buzunarul nostru incompetența Guvernului PSD-PNL”